RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blånissene besatt av demoner

Sist oppdatert:
Barn som vokser opp i menigheten Sannhetens Ord i Buskerud, lærer at Blånissene, Smurfene og Pokémon er besatt av demoner.

Det hevder Barnevernstjenesten i Røyken kommune i et brev til Fylkesmannen i Buskerud, ifølge VG.

- Ikke til himmelen
«Figurer og filmer som er populære blant barn, for eksempel Pokémon og Smurfene, er noe som disse barna ikke får lov til å forholde seg til. Disse figurene er, ifølge menigheten, besatt av demoner. Det samme gjelder Blånissene fra julebarne-tv. Dersom barna leker med noe av dette, blir de truet med at Jesus vil flytte ut av hjertet deres, og da kommer de ikke til himmelen», skriver barnevernsleder Astri Tønnesen.

- Vi har snakket med personer som har meldt seg ut av menigheten, og andre som var på vei ut. Konklusjonen var at det var en rekke ting som var bekymringsfulle, sier Tønnesen til VG.

Avviser
- Dette er bare noe av det syke de holder på med. Barna får ikke lov til å lese eventyr, ikke gå på kino, ikke gå julebukk og ikke lese Donald Duck, sier en av de siktede i bombesaken mot menigheten Sannhetens Ord i Slemmestad i Buskerud til avisen.

Menigheten avviser kategorisk alle påstander og understreker at den «tar sterk avstand fra disse ekstreme historiene. Vi har aldri uttalt og tror heller ikke at andre barn har demoner, og vi begrenser eller hindrer ikke barns deltagelse i forskjellige aktiviteter», skriver pastor Normann Olsen og lederskapet i menigheten i en e-post til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere