RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble banket opp i fyllearresten

Sist oppdatert:
Mannen hevdet han fikk juling mens han satt i fyllearresten i Bergen. Men alle innsatte var så fulle, at mannen som ble tiltalt, nå er frikjent.

Innsatte i fyllearresten på politihuset i Bergen har jo som regel det til felles at de er overstadig beruset. Dette var tilfelle også med de tre mennene som har forklart seg i retten i denne saken. De var svært fulle da slåsskampen skal ha skjedd - og de husket svært lite.

Episoden skjedde natt til søndag 5. desember i 2004. En 25-åring sto tiltalt for å ha slått en av de andre innsatte flere ganger i ansiktet og magen, men nekter straffskyld. I retten har han forklart at han den aktuelle natten var svært full, men husker ikke å ha vært involvert i noe bråk med en av de andre innsatte.

Mannen som skal ha fått juling, husker heller ikke stort av det som skjedde. Også han har forklart at han var veldig full. Han mener å huske at det ble en krangel om hvor han kom fra, og hevder han i den forbindelse ble slått flere ganger i magen. Han kan derimot ikke huske at han ble slått i ansiktet, slik tiltalen lyder på. Han klarte heller ikke å plukke ut tiltalte som gjerningsmannen.

Da han våknet i fyllearresten neste dag, merket fornærmede at han hadde en hoved leppe. Han kan imidlertid ikke huske om han fikk denne i cellen, eller da han snublet i et forsøk på å løpe fra politiet kvelden før. Volden ble først anmeldt etter at han hadde sluppet ut fra fyllearresten - arrestforvalterne skal ikke ha merket noe og fikk heller ikke beskjed om at noe hadde skjedd.

En tredje person som også var innbragt til fyllearresten den aktuelle natten, klarte heller ikke å kaste lys over saken. Også han erkjenner at han var full. Han husker at det var en krangel mellom de to andre, og forklarte i retten at fornærmede ble slått i ansiktet. Han kunne ikke huske at fornærmede også ble slått i magen, men sier det kan hende han ble sparket i magen.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at den tiltalte 25-åringen bør dømmes til 4000 kroner i bot, samt saksomkostninger. Retten mener imidlertid at det ikke er mulig å dømme25-åringen, siden det ikke er mulig å bevise ut over enhver tvil at tiltalte faktisk har slått fornærmede.

«Alle som har forklart seg i saken var under hendelsen godt beruset. De har alle hatt store problem med hukommelsen. Alle som var innsatt i cellen var i utgangspunktet mistenkt i saken. », heter det i dommen. Vitnet, som selv var mistenkt da han ble avhørt om saken, husket i retten lite av det som hadde skjedd. Da han fikk se politiforklaringen sin, svarte han ifølge dommen at «det nok kan stemme det han har forklart der».

Retten mener imidlertid dette er for tynt til å dømme 25-åringen, og har derfor frifunnet ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere