*Nettavisen* Nyheter.

- Ble bundet av to menn

Den 9 år gamle jenta som mandag ble bundet til et tre i Kristiansand blir i dag undersøkt av lege. I morgen blir hun avhørt.

23.05.06 12:37

Politiadvokat Bodil Folkestad Gyland ved Agder politidistrikt opplyser til TV 2 Nettavisen at ingen så langt er mistenkt for å ha bundet fast jenta. Tirsdag blir jenta undersøkt av lege for å avdekke om hun er utsatt for fysiske overgrep.

- Vi holder foreløpig alle muligheter åpne. Vi er helt i innledningen av etterforskningen og vet foreløpig ikke så mye, sier Gyland.

Hun understreker at det så langt ikke er mistanke om at jenta er utsatt for noe, men vil ikke utelukke noe før legeundersøkelsen er gjennomført.

Se gratis videoklipp her

Ifølge VG skal imidlertid politiet allerede ha fått opplyst av vitner at jenta fortalte at hun var blitt bundet til et tre av to menn. Hun skal ifølge flere vitner ha blitt funnet kneblet med et tørkle og tauet hun var bundet med var så hardt festet at jenta måtte bli skåret løs med kniv.

Taus politiadvokat
Politiet har lagt tett lokk på saken og politiadvokat Gyland ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

- Vi skal avhøre jenta onsdag, så derfor ønsker jeg ikke å kommentere noe, sier Gyland til TV 2 Nettavisen.

Ifølge VG skal polititeknikere ha foretatt undersøkelser på stedet hvor 9-åringen ble funnet. Heller ikke dette ønsker politiet å bekrefte i dag.

Tirsdag blir flere vitner avhørt av politiet.

- Vi prioriterer denne saken høyt og etterforsker grundig. Det er viktig for lokalsamfunnet å vite om de har grunn til å frykte noe, sier Gyland.

Dommeravhør
I løpet av onsdag vil den 9 år gamle jenta avhøres i et såkalt dommeravhør. Hun er noe medtatt, men skal ha blitt funnet uten fysiske skader etter en storstilt leteaksjon. En dommerfullmektig fra Agder tingrett vil være til stede under avhøret. Dette kan dermed legges frem i en eventuell rettssak som bevis.

Dommeravhørene var først planlagt tirsdag, men ble utsatt som følge av tingrettens kapasitet, samt politiets behov for ytterligere etterforskning før avhøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.