RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble gruppevoldtatt av fire menn

Sist oppdatert:
I denne bygården på Sinsen i Oslo skal mennene ha voldtatt den hjelpeløse jenta etter tur. Først etter 16 timer slapp de henne ut.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag startet den grove voldtektssaken i Oslo tingrett, der hele fem somaliske menn i 30- og 40-årsalderen sitter på tiltalebenken. Fire av dem er tiltalt for å ha gruppevoldtatt en kvinne i en leilighet på Sinsen i Oslo i januar i fjor, mens femtemann er tiltalt for å ha å ha vært til stede og for å ha hindret henne fysisk i å forlate leiligheten.

Ingen av de tiltalte erkjente straffskyld da saken startet tirsdag morgen.

Kvinnens bistandsadvokat, advokat Tomm Skaug, opplyser at enda flere kan ha medvirket.

- Det kan være ting som tyder på at det er en eller flere som har vært med ut over dem som er tiltalt, sier Skaug til Nettavisen.

Ytterligere to personer har dessuten vært siktet i den spesielle voldtektssaken, men sakene mot disse er nå henlagt.

De tiltalte hevder at den seksuell omgangen var frivillig.

- Alle de fem tiltalte nekter skyld, har advokat Espen Wangberg, som er forsvarer for en av de tiltalte, tidligere sagt til iOslo.no.

- Ble dopet ned
Gruppevoldtekten skal ha skjedd natt til 23. januar i fjor, i leiligheten der en av de tiltalte mennene bodde.

Kvinnen i begynnelsen av 20-årene, som også er av somalisk opprinnelse, kom til leiligheten kvelden i forveien sammen med sin kjæreste.

I leiligheten skal det ha oppholdt seg flere somaliske menn. Kvinnen skal ha kjent noen av dem.

- De ble i og for seg lurt med opp til leiligheten, uten at jeg ønsker å kommentere det nærmere. Der ble det brukt alkohol i små mengder. De drakk veldig lite, sier Skaug. Det skal også ha blitt tygget khat. I løpet av kvelden og natta skal kvinnen ha blitt dopet ned før voldtektene skal ha startet.

Kjæresten hennes er ikke blant de tiltalte i saken, men han skal ifølge bistandsadvokaten være vitne fordi han delvis var til stede i leiligheten.

- Misbrukt i 16 timer
Kvinnen skal ha blitt misbrukt av mennene i nærmere 16 timer. Først klokken 15 dagen etter ble hun sluppet ut av leiligheten og fikk varslet politiet.

Ifølge tiltalen skal mennene ha revet av henne klærne, slått henne i hodet, revet henne i håret og holdt henne fast mens de etter tur voldtok henne.

Flere av dem skal ha misbrukt kvinnen flere ganger i løpet av natta.

«NN var på grunn av voldsanvendelse og ruspåvirkning ute av stand til å motsette seg overgrepene», står det i tiltalen.

- Redd for ikke å bli trodd
Nå gruer den somaliske kvinnen seg til å møte igjen mennene i retten.

- Hun synes dette er vanskelig, selvfølgelig. Hun er som de fleste som er i hennes situasjon redd for og ikke bli trodd. Det er det verste, sier Skaug.

Kvinnen skal forklare seg i Oslo tingrett, men advokaten påpeker at hun ikke husker alt siden hun var neddopet.

- Problemet er at min klient ble dopet ned og husker bare broker av det som skjedde. Hun har og vil forklare seg om det hun husker, men hun kan ikke gi noen fullstendig forklaring. Så da blir det rett og slett de tekniske bevisene som kommer inn, sier Skaug.

Risikerer 21 års fengsel
Bistandsadvokaten karakteriserer saken som uvanlig grov.

- Det er en veldig alvorlig sak med en strafferamme opp til lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Det er ikke ofte man ser sånne saker. Jeg tror at denne saken er relativt enestående i rettsapparatet, sier Skaug til Nettavisen.

Straffeskjerpende er det at flere personer skal ha deltatt i voldtekten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere