*Nettavisen* Nyheter.

- Ble hengt fordi hun så på TV

Foto: MMS-foto: Jørgen Berge

Den voldstiltalte lektorens kone fortalte om livet i torturkammeret i retten.

(iOslo.no) Onsdag startet rettssaken mot lektoren som står tiltalt for grov mishandling av sin kone. Torsdag hørte retten kvinnens forklaring, en grufull historie fra et dagligdags torturkammer. Kvinnen sa til retten at hun blant annet ikke hadde lov til å se på TV hjemme.

- Jeg ba ham unnskylde meg og sa at jeg ikke skulle se på TV mer. Så sa han at han hadde laget forbud for meg mot å se på TV, men alikevel så jeg på TV hver dag. Så klokken ni om kvelden hengte han meg i taket. I stua hengte han meg opp med bundne ben. Han bandt bena mine og hengte meg opp, sa hun ifølge Dagbladet.

Les også: - Pinte kona i torturkammer

- Torturkammeret er oppdiktet

Skader på kroppen
Ifølge tiltalen slo og sparket mannen henne i ansiktet. Onsdag fikk retten se bilder av skadene, og aktor beskrev den angivelige mishandlingen i sin innledning. Legevakten fant sår i hodebunnen, brennsår rundt anklene og brudd i en ryggtapp, i nakken og i en finger.

I tillegg skal kvinnen ha vist tegn på å ha vært utsatt for falaka, en torturmetode der offeret blir slått under føttene. Denne type tortur kan lede til senskader. Ifølge kvinnens bistandsadvokat Monica Lindbeck har offeret vist noen symptomer på disse skadene.

- Hun har ilinger i kroppen, og det kan dreie seg om falaka, sier hun til iOslo.no.

TV førte til mishandling
Ifølge Lindbeck kunne hva som helst utløse volden hjemme, og torturen kunne starte spontant. Men den kunne også være varslet i forkant.

- Hun hadde ikke lov til å se på TV, så om han oppdaget at han hadde gjort det kunne det føre til at hun ble straffet. Ellers kunne han plutselig trekke opp hennes tidligere seksuelle erfaringer og begynne å slå henne, sier hun.

Mannen ble onsdag gjort kjent med disse tiltalepunktene, men stilte seg helt uforstående til tiltalen.

- Han er helt knust. Han forstår ikke hva som kan ha satt ham i denne situasjonen. Han føler at hele livet hans har falt i grus, sa mannens forsvarer, Helle Kristin Gulseth til iOslo.no onsdag.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.