- Ble ikke skutt

Mannen som kom skadd ut av leiligheten i Horten, skal ikke ha blitt skutt.

12.01.06 15:33

Etter å ha opplyst til media at mannen skal ha blitt skutt, har politiet nå snudd.

- Vedkommende person som er lettere skadet er undersøkt av helsepersonell. Det er ingen ting som tyder på at han har blitt skutt mot/på. Skadene har formentlig annen årsak, melder politiet i Horten.

Mannen er i begynnelsen 40 årene.

- En dame i slutten av 30 årene er også tatt med inn fra adressen for avhør, opplyser politiet i Horten.

Gjennomsøkt
Politiet trodde først de stod overfor en mulig gisselsituasjon. Bakgrunnen var at mannen kom ut av leiligheten med skader og hevdet at han ble skutt. Han opplyste også at det var personer igjen i leiligheten.

Da politiet kom til stedet, kom også en kvinne ut. Hun var uskadd.

Ved 14-tiden hadde politiet gjennomgått leiligheten, uten å finne flere personer.

- Saken blir nå etterforsket videre på vanlig måte. Leiligheten i Horten er gjennomsøkt, uten at det var personer å påtreffe, opplyser politiet.

Politiet fikk klokken 12.05 melding om at det skulle ha vært avfyrt skudd i en leilighet i Horten, og sendte ut en pressemelding der det sto at: «Politiet i Vestfold er på en adresse i Horten, hvor en person opplyser til politiet at han har blitt skutt med et våpen i en leilighet i Horten.»

- En mann hadde kommet ut av boligen med skader. Ved nærmere undersøkelse er disse skadene ikke forenlige med skudd. En kvinne har også kommet ut av boligen. Hun er ikke skadd, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Væpnet politi
Johnsrud sier at både kvinnen og mannen som kom ut av leiligheten tilhører et kriminelt miljø i byen. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer tilhører de et belastet narkomiljø.

Væpnet politi ble med en gang kalt ut til stedet. De omringet senere leiligheten og sikret området.

Kvinnen som kom ut av boligen, har fortalt politiet hva hun opplevde inne i leiligheten.

- Men jeg ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva hun har sagt, sier operasjonslederen.

Et vitne som fulgte politiaksjonen i Horten på nært hold forteller til TV 2 Nettavisen at hun ikke har hørt skudd bli avfyrt fra leiligheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.