RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble lurt i en felle

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet tror drapet på Mohamed Ahssain (31) var planlagt.

Les også:Drepte svigerinnen med 11 stikk

(iOslo.no) - Det ser ut for oss som at dette har vært tenkt på en stund. Men vi kan selvfølgelig ikke slå det fast, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til iOslo.

Nå undersøker politiet om drapet på Mohamed Ahssain (31) var planlagt lenge før det faktisk skjedde. Blant annet ser de på om leiebilen Quang Minh Pham (34) ble tatt var bestilt før drapet skal ha skjedd, onsdag kveld.

- Det er en av tingene vi sjekker nærmere, sier Abrahamsen.

Hvor ble det av pengene?
Alle medier spekulerer i dag i at Ahssain ble drept i en maktkamp om svarte penger. Det er noe politiet har registrert seg, og noe de ser nærmere på, men foreløpig har de ikke funnet en krone.

- Ingen av de siktede har fått beslaglagt kontanter av noe slag. Så langt har vi altså ikke funnet noen penger i det hele tatt. Vi har koblet inn økoavdelingen i Oslo politidistrikt, og de vil se nærmere på disse sporene, sier Abrahamsen.

Abrahamsen sa dette etter pressekonferansen i forbindelse med drapet mandag ettermiddag.

Trusler om kidnapping
Fem personer har så langt blitt pågrepet i saken. Politiet mistenker nå at også flere andre kan ha vært truet i forbindelse med drapet. Flere personer i miljøet rundt Mohamed Ahssain (31), også siktede i saken, skal ha blitt truet.

– Vi har fått flere tips fra publikum om trusler også fra andre enn offeret i saken. Dette gjelder alt fra vold til kidnappinger og liknende, sier Ambrahamsen.

Dette opplyste politiet på en pressekonferanse i forbindelse med at politiet har pågrepet fem personer i saken.

Mistenker økonomiske motiv
Fem personer er så langt pågrepet etter at liket av Ahssain ble funnet i bilen til en av de siktede Quang Minh Pham (34). Ifølge politiet har Pham knyttet seg til de straffbare forholdene. Også en femte person er pågrepet i saken.

– Han har sagt at han var med siktede da de kjørte rundt onsdag i den grønne bilen der offeret senere ble funnet. Han vil gi avhør i morgen, sier Ambrahamsen.

Politiet mistenker nå at det kan ligge økonomiske årsaker bak drapet.

– Vi har fått inn flere tips fra publikum som tyder på dette. Vi ser at dette er et mulig motiv og har trukket inn økonomiavdelingen i politiet for å bistå oss i etterforskningen, opplyser han.

Ifølge politiet har det foreløpig ikke blitt beslaglagt hverken penger eller våpen i forbindelse med drapet.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere