RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble voldtatt flere ganger om dagen

Foto: Berit Roald/Scanpix
Sist oppdatert:
Mens hun var ufrivillig passasjer i mannens trailer, skal hun ha blitt voldtatt jevnlig i tre måneder.

Saken startet i februar i år, men ble avbrutt andre dag i retten fordi tiltaltes daværende forsvarer, advokat Harald Grape trakk seg.

Les saken i Nordlys

Voldtektsofferet har forklart at hun ble voldtatt tre-fire ganger hver dag i en periode på tre måneder, mens hun ufrivillig var passasjer i tiltaltes trailer. Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld.

Saken er spesiell på mange måter, blant annet fordi den ligger så langt tilbake i tid, i perioden fra september til desember 2006.

Tidligere dømt for drap

Den 47 år gamle finnmarkingen på tiltalebenken har en meget voldelig forhistorie. Han ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for å ha drept en annen mann med kniv i hjemkommunen Båtsfjord. Tiltalte soner for tiden en forvaringsdom på Ila sikringsanstalt for mishandling og meget grov vold mot to tidligere samboere. Den siste samboeren er kvinnen som også er fornærmet i trailervoldtektene.

Voldtektene skal ifølge tiltalen ha skjedd på ulike stoppesteder mens tiltalte kjørte trailer, hovedsakelig i Norge, men også i Sverige og Danmark.

Hvor rettssaken skulle gå har også vært et tema. Tiltalen ble opprinnelig tatt ut for Oslo tingrett, men saken ble seinere flyttet til Tromsø ut fra at de fleste vitnene er nordfra.

Bensinstasjoner og i trailer
Ifølge kvinnen har de fleste voldtektene skjedd inne i traileren, men også i dusjen på ulike bensinstasjoner de har vært, hjemme hos tiltaltes foreldre og andre steder.

Rettssaken starter i Nord-Troms tingrett 27. august. Det er satt av seks rettsdager. Ny forsvarer i saken er advokat Marius O. Dietrichson ved advokatkontoret Furuholmen.

Les flere saker i Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere