RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blodhevn kan ha rammet feil mann

Sist oppdatert:
Flere av vennene til Zia Anwar, som ble drept i Arendal i fjor, skal være på flukt. Drapet på Sandaker kan være en hevnaksjon for drapet på Anwar, og dermed kan feil person ha blitt skutt, tror politiet.

Dersom denne teorien holder vann, betyr det at den 23 år gamle vietnameseren Quoc Hong Nguyen som ble drept på Sandaker, var et tilfeldig offer.

- Mye kan tyde på at han ble drept fordi han var sammen med 22-åringen, sier en kilde til TV 2 Nettavisen.

Mye våpen i omløp
TV 2 Nettavisen har kartlagt deler av gjengmiljøet i Oslo. Et miljø hvor blodhevn, våpen og narkotikaomsetning står sentralt.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer jobber politiet utifra flere teorier i drapssaken på Sandaker. Her står blant annet drapsforsøket mot flere medlemmer av B-gjengen september 2000 sentralt.

22-åringen som ble alvorlig skadd i skytedramaet på Sandaker i går, er dømt for den 26. september 2000 å ha løsnet en rekke skudd mot bilen hvor det satt flere medlemmer av B-gjengen. Skyteepsioden fant sted i Hausmannsgate i Oslo.

- Bestilte Anwar-drapet
Men den mest sentrale teorien til drapsetterforskerne skal likevel være bindeleddet til drapet på Zia Anwar i Arendal 16. mars i fjor. Ni personer står tiltalt i drapssaken som kommer for retten den 16. februar.

Til tross for en nitid etterforskning har politiet aldri klart å fastslå motivet med 100 prosent sikkerhet.

Ifølge kilder som kjenner gjeng-miljøet i Oslo godt, skal Anwar-drapet ha blitt bestilt av kretsen rundt den skadde 22-åringen, som var medlem av A-gjengen.

Splittelse
Etter drapet på Zia Anwar i mars i fjor skal det ha hersket stor splittelse i A-gjengen i Oslo. En rekke av gjengmedlemmene skal ha gått ut mot sine egne. De mente kretsen rundt 22-åringen hadde forrådt en av sine «brødre».

Etter det TV 2 nettavisen får opplyst, skal politiet ha forsøkt å komme i kontakt med flere venner av den avdøde Zia Anwar etter drapet på Sandaker. To konkrete personer skal være i søkelyset, men ingen er ennå formelt mistenkt i saken.

I det kriminelle miljøet pekes de to personene ut som mulige gjerningsmenn.

- Vi vet at de to er forsvunnet. De er ikke å finne noe sted, det styrker vår teori, sier en politikilde til TV 2 Nettavisen.

Vil be om beskyttelse
En av de siktede i Anwar-saken kan slippe ut av varetekt i morgen, og han er nå redd for å bli neste offer i en hevnaksjon. Derfor ber han om politibeskyttelse og voldsalarm.

- Jeg vil umiddelbart be om at han får voldsalarm, en direktekontakt med politiet slik at han kan ta kontakt dersom noe skulle skje, sier mannens forsvarer Jonnye Sveen til TV 2 Nyhetene.

I alle fall tyder mye på at feil mann ble drept på Sandaker i går.

Narko-oppgjør?
Nå i kveld melder NRK også at kretsen rundt ofrene nylig skal ha stjålet penger fra en marokkansk narkotikaliga, den samme ligaen som i fjor høst befridde en fange utenfor legevakten i Oslo. Skuddene kan ha vært hevnen for dette.

Etterlyser kvinne
Ingen personer er siktet i forbindelse med drapet på Quoc Hong Nguyen (23) på Sandaker tirsdag morgen.

En person som tirsdag ble pågrepet på Gardermoen i forbindelse med drapet, er løslatt. Politiet jakter på opptil fire gjerningsmenn.

Politiet etterforsker drapet for fullt og har avhørt en rekke øyenvitner. I den forbindelse ber de en lyshåret kvinne, som meldte seg i portvakta ved Regal fabrikker, om å melde seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere