RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blodtest beviste Quicks uskyld

Advokat mener å kunne bevise at politiet holdt hemmelig for domstolen at en DNA-test utelukket Thomas Quick som Gry Storviks drapsmann.

Advokt Pelle Svensson hevder at politirapportene i Gry-saken omtaler flere blodfunn på offeret. Gry hadde blodtype 0, mens blodet som ble funnet flere steder på kroppen hennes, var av blodtype A. I følge advokat Pelle Svensson skal gjerningsmannen ha begynt å blø under en slåsskamp med Gry Storvik.

Avga blodprøve
Da Thomas Quick plutselig tilsto drapet på Gry Storvik, ble han bedt om å avgi blodprøve. Blodprøven skal ha blitt mottatt ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo den 10. november i 1999.

Blodprøvene ble sammenliknet, men disse kunne utelukke Quick som gjerningsmann, hevder advokat Pelle Svensson.

Fra rapporten
I sin rapport henviser han også til en samtale med politiinspektør Reidar Nilsen i Kripos. Pelle Svensson skriver:

«Jag har kontrollerat mina slutsatser angående DNA-analysen med laboratoriechef Reidar Nilsen på Rikskrim. i Oslo. Hans svar var följande: DNA-bevisning har uteslutit Thomas Quick som gärningsman. Vi har bara kunnat konstatera att en svensk domstol kan döma utan säkra bevis och att en svensk åklagare tycks kunna «mörka» bevisning som talar emot ett åtal, till och med helt avgörande bevisning.»

Reidar Nilsen i Kripos avviser bestemt å ha uttalt dette til Pelle Svensson.

- Jeg vet at jeg ikke har uttalt dette. Årsaken er at jeg aldri går inn i slike problemstillinger, sier Nilsen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere