*Nettavisen* Nyheter.

- Bløffer om e-post

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX /

Monica Kristensen Solås sier påstandene om at hun har gravd frem e-posten til sin forgjenger i Redningsselskapet, Anne Enger Lahnstein, er ren bløff.

20.12.05 11:16

- Dette er en bevisst bløff fra de som vil ha meg fjernet fra stillingen som generalsekretær i Redningsselskapet, og jeg reagerer veldig sterkt på at denne bevisste lekkasjen kommer samme dag som styremøtet, sier Kristensen Solås til TV 2 Nettavisen.

Leste e-post
Avsløringen Kristensen Solås reagerer på sto publisert i Dagbladet tirsdag. Der sies det at den interne rapporten om snokingen i e-poster, som Redningsselskapet er politianmeldt for, forteller at også e-posten til den tidligere generalsekretæren Anne Enger Lahnstein ble lest, sammen med e-post til og fra styremedlemmer i Redningsselskapet.

Monica Kristensen Solås forklarer at gjennomgangen av e-post ble gjort for å bevise at man brukte sjikanering og mobbing i en intern maktkamp i Redningsselskapet, og gjennomgangen ville vise hvor lang tid dette hadde foregått.

Utelukker ikke
- Vi tok en komplett speilkopi av backupen der alle e-poster var lagret. Så søkte vi etter stikkord. Det kan godt hende også Lahnsteins e-post dukket opp der, men å si at vi gikk etter den spesielt blir helt feil, sier Kristensen Solås.

Rapporten legges frem for styret i Redningsselskapet i dag. Kristensen Solås mener det er forkastelig at opplysninger fra rapporten lekkes før styret møtes, og mener dette er gjort bevisst av hennes fiender.

- Jeg vet ikke hva som står i rapporten, men opplysningene brukes mot meg. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Det virker som om ingenting er hellig i denne maktkampen, sier Kristensen Solås.

I politiavhør
Hun har forklart seg til politiet som etterforsker saken, og sier hun ikke vil gå ut med detaljene om hva hun har sagt i avhør. Avhørene er ikke avsluttet, og fortsetter etter nyttår.

- Jeg er sjokkert over uttalelsene fra styret og ikke minst av handlemåten til den fungerende generalsekretæren Kjell Brevik. Han presset i går økonomisjefen ut av Redningsselskapet. Jeg kjenner Ragnar Brenna som et hedersmenneske, og det er forferdelig at han og familien må gå gjennom dette, sier Kristensen Solås.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.