*Nettavisen* Nyheter.

- Bo var en uredd person

Drapet på offiseren Bo Brekke slo ned som et sjokk i Frelsesarmeen.

28.09.07 02:22

Tidligere markedssjef i Frelsesarmeen, Jan Aasmann Størksen, karakteriserer Bo Brekke som en person med stort pågangsmot.

- Han var et uredd menneske med et stort engasjement, sier Størksen.

Bo Brekke har vært oberst i Frelsesarméen siden 1980. Det siste året har han og kona Birgitte ledet Frelsesarméens arbeid i Lahore i Pakistan. Brekkes to sønner er bosatt i Oslo.

Les også: Frelsesarmé-offiser skutt og drept

Så fram til besøk
Størksen mailet med offiseren i Pakistan for bare få dager siden. Da ga han inntrykk av at han gledet seg til å få besøk fra Norge.

- Jeg og fotograf Knut Bry skulle nedover for å ta bilder i forbindelse med Frelsesarmeens 125-årsjubileum. Han skrev at han gledet seg. Sånn kan livet snu, sier Størksen.

Nytenkende
Han peker på at Brekke hadde egenskaper som gjorde at han ikke måtte bryte seg fram for å få gjennomslag.

- Han og kona har i mange år jobbet i Bangladesh og på Sri Lanka. Dette er mennesker som tør å tenke nye tanker, som vil noe og som står for noe, sier den tidligere markedssjefen som nå er tilknyttet organisasjonen som frivillig.

Internasjonalt orientert
Brekke hadde en ledende rolle i den norske Frelsesarmeen, men han var likevel internasjonalt orientert. Han har ikke bodd fast i Norge på mange år. Sist han var stasjonert i Norge tjenestegjorde han i Sarpsborg.

Det triste budskapet bredte seg via Frelsesarmeens nettverk i går ettermiddag.

I et minneord på Frelsesarmeens nettsider skriver lederen for Frelsesarmeen i Norge, kommandør Carl Lydholm, at de mottok budskapet med sorg og bestyrtelse.

- Han var en engasjert frelsesoffiser som overbeviste om sitt kall til tjeneste, og ikke vek tilbake for vanskelige oppgaver, heter det i minneordet.

Lydholm fremhever at Brekke var kreativ, engasjert i sitt arbeide for sine medmennesker og en sterk, kristen personlighet.

Uklare omstendigheter
Brekke har høstet stor anerkjennelse for måten han bygde opp Sally Ann-konseptet i Bangladesh. Slik sett hadde han mye til felles med Jan Aasmann Størksen som har innarbeidet konseptet for rettferdig handel i Norge.

Da Nettavisen snakket med Størksen torsdag kveld var fortsatt omstendighetene rundt drapet ukjent.

- Vi lurer på hva som har skjedd, sier Jan Aasmann Størksen.

Ambassaden i Pakistan hadde torsdag kveld i 23-tiden ingen opplysninger om omstendighetene rundt dødsfallene. De kunne heller ikke fortelle Nettavisen hvor Brekke ble funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.