RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Boikott-kaos storm i vannglass

Sist oppdatert:
Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage avviser at Kristin Halvorsens boikott-utspill vil få noen konsekvenser for Norges utenrikspolitiske rolle.

Henriksen Waage er langt fra imponert over politikernes opptreden etter at Kristin Halvorsen i forrige uke gikk ut i Dagbladet og oppfordret norske forbrukere til å boikotte israelske varer. Likevel tror hun ikke at kaoset bidrar til å svekke norsk utenrikspolitikk.

Klønete politikere er vanskelig innad, men å snakke om en svakere internasjonal rolle for Norge er å skape storm i et vannglass, mener Waage.

- De to mest fornøyde er Israel som var veldig fornøyde med å få markert at Norge nå er Israels beste venn, og det er amerikanerne som også er veldig fornøyd med Norges standpunkt. Utad har nok dette gått veldig bra, sier Waage til TV 2.

Norges rolle som fredsmegler har Waage liten tro på i dette tilfellet.

- Jeg tror man må være oppmerksom på at her finnes det ingen norsk meglerrolle, og det finnes heller ingen fredsprosess, sier hun.

Dagbladet skriver onsdag at UD jobber målrettet for å ta tilbake nettopp en sentral rolle i Midtøsten. Det skal ha vært frykten for å ødelegge dette arbeidet som førte til de kraftige reaksjonene mot Halvorsens utspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere