*Nettavisen* Nyheter.

- Bondevik er årets miljøversting

Natur og Ungdom har kåret statsminister statsminister Kjell Magne Bondevik til Årets miljøversting 2004.

Miljøorganisasjonen er samlet til landsmøte i Fredrikstad, og i dag ble den lite ettertraktede tittelen Årets miljøversting 2004 offentliggjort.

I begrunnelsen heter det blant annet: ”Bondevik gikk av som statsminister i 2000 fordi han ikke ville godta forurensende gasskraftverk. I 2004 har Bondevik gjort det enklere å bygge gasskraftverk og gitt tillatelse til oljeboring i nord. De norske klimagassutslippene er i dag ute av kontroll.”

- Fra helt til bølle
Natur og Ungdom mener Norge er blant de dårligste landene i verden til å følge opp sine internasjonale klimaforpliktelser.

- Bondevik har falt fra miljøhelt til klimabølle. I 2000 gikk han av på gasskraftsaken, i 2004 har han gjort det lettere å bygge forurensende gasskraftverk. Det virker nå som om statsministeren valgte gasskraftsaken som sin fanesak i 2000 fordi det tjente hans miljøimage, ikke fordi han så alvoret i situasjonen, mener Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom.

Kjell Magne Bondevik er i godt KrF-selskap: I fjor kåret Natur og Ungdom daværende olje- og energiminister Einar Steensnæs til Årets miljøversting 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.