RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bondevik er årets miljøversting

Natur og Ungdom har kåret statsminister statsminister Kjell Magne Bondevik til Årets miljøversting 2004.

Miljøorganisasjonen er samlet til landsmøte i Fredrikstad, og i dag ble den lite ettertraktede tittelen Årets miljøversting 2004 offentliggjort.

I begrunnelsen heter det blant annet: ”Bondevik gikk av som statsminister i 2000 fordi han ikke ville godta forurensende gasskraftverk. I 2004 har Bondevik gjort det enklere å bygge gasskraftverk og gitt tillatelse til oljeboring i nord. De norske klimagassutslippene er i dag ute av kontroll.”

- Fra helt til bølle
Natur og Ungdom mener Norge er blant de dårligste landene i verden til å følge opp sine internasjonale klimaforpliktelser.

- Bondevik har falt fra miljøhelt til klimabølle. I 2000 gikk han av på gasskraftsaken, i 2004 har han gjort det lettere å bygge forurensende gasskraftverk. Det virker nå som om statsministeren valgte gasskraftsaken som sin fanesak i 2000 fordi det tjente hans miljøimage, ikke fordi han så alvoret i situasjonen, mener Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom.

Kjell Magne Bondevik er i godt KrF-selskap: I fjor kåret Natur og Ungdom daværende olje- og energiminister Einar Steensnæs til Årets miljøversting 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere