RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bondevik er blitt værhane

(Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Vi har fått en ny værhane i norsk EU-debatt. Han heter Kjell Magne Bondevik, sa Sp-leder Åslaug Haga da hun talte på landsstyremøtet i Asker lørdag.

Senterpartiets førstekvinne gikk til frontalangep på stasministeren i sin tale til landsmøtet lørdag. Haga mener Kjell Magne Bondevik sender forvirrende signaler om EU.

- Vi har fått en ny værhane i norsk EU-debatt. Han heter Kjell Magne Bondevik. Han åpner for - og jeg siterer: ”EU-medlemskap i et nytt og mer fleksibelt EU.” Bondeviks problem er at et slikt EU ikke finnes. Eller kanskje er mannen blitt EU-tilhenger - og ønsker bevisst å forlede folk? Spurte Haga.

Ikke plukk og bland
Sp-lederen pekte på at Norge ikke kan få plukke etter eget forgodtbefinnende og bli medlem med unntak for ØMU eller andre viktige deler av samarbeidet.

- Jeg regner med at også statsminister Bondevik vet at det ikke er lagt opp til at man til evig tid kan ha ulike tilknytningsformer til EU. Tysklands utenriksminister Joschka Fischer, EUs parlamentspresident Pat Cox og Arbeiderpartiets Thorbjørn Jagland sier det samme, påpekte Haga.

- Babelsk forvirring
Et intervju Bondevik har gitt til Dagsavisen i uka som gikk betegner hun som ”babelsk forvirring”.

- Han har tidligere meldt til Aftenposten at han har gått inn i tenkeboksen. Til Dagsavisen melder han at han vil gå inn i den - bare litt uklart når. Vi har altså en statsminister som sitter i entreen til tenkeboksen. Og der sitter han tydeligvis med et intenst ønske om å være åpen og analytisk som det heter i ja-kretser og han nekter å forholde seg til realitetene i hvordan EU utvikler seg, sa Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere