RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bondevik er ei jåle

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Som første statsminister i moderne tid bærer Kjell Magne Bondevik Storkorset av den kongelig norske St. Olavsorden. – Bondevik er ei jåle, mener Thorbjørn Berntsen. Er du enig?

Under tirsdagens gallamiddag på slottet for det italienske presidentparet bar Bondevik St. Olavsorden og i tillegg Storkorset av den italienske fortjenesteorden.

Bondevik er den første norske statsministeren i moderne tid som har mottatt St. Olavsorden av den sittende monarken. Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen reagerer på Bondeviks forfengelighet.

- Jeg sier bare vel bekomme. Det overrasker meg ikke at Bondevik er den som bryter denne tradisjonen. Han er ei ekte jåle som samler på trofeer, det være seg ordensbånd eller møter med andre statsledere, sier den frittalende eks-statsråden til VG.

Han legger ikke skjul på at han forakter hele ordensvesenet.

- Jeg har sett mange ordensbehengte kjolebryst i mitt liv, og har i blant lurt på hvordan de har greid å få en orden for utmerkede fortjenester, sier Berntsen.

Synes du Kjell Magne Bondevik er jålete?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Tidligere statsminister Kåre Willoch, som ble kommandør med stjerne lenge etter at han forlot embetet, er ikke enig med Berntsen.

- Det er ordenskanselliet som har funnet ut at han skal ha dette her. Jeg synes ikke en sittende statsminister kan si nei til en slik utmerkelse, sier Willoch til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere