*Nettavisen* Nyheter.

- Bondevik faller uansett

Enten det blir blått eller rødgrønt flertall, er det bare et spørsmål om tid før Kjell Magne Bondevik er ferdig som toppolitiker, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

12.09.05 23:40

Valgforsker Anders Todal Jenssen tror ikke det må et rødgrønt flertall til for at Bondeviks dager som statsminister og toppolitiker vil være talte.

Første kritiske dag vil komme allerede 12. oktober.

- Hva Frp kommer til å gjøre er jo ganske klart, men det er ikke sikkert Ap kommer til å være med å felle Bondevik som statsminister hvis det blir blått flertall. Taktiske avveininger vil kunne avghøre hva Ap gjør da, sier Anders Todal Jenssen til TV 2 Nettavisen.

Uansett kommer det fallgruver på rekke og rad for statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Hvis Hagen står fast på det han har sagt, vil Bondevik være ferdig i politikken. Det er bare et spørsmål om tid, mener Todal Jenssen.

Valgforskeren tror imidlertid ikke det historisk sterke Frp-valget sammen med et historisk svakt KrF-valg vil ha noen betydning.

- Det vil ikke psyke ut Bondevik. Det er jo det Hagen har villet, men det har jo vist seg bare å revitalisere Bondevik som politiker, sier Todal Jenssen til TV 2 Nettavisen.

Krf ble sviktet av de kristne - hvorfor?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.