*Nettavisen* Nyheter.

- Bør helst kjenne noen rike arabere

Norske jenter forteller om det indre livet på rikmannsklubben Maddox - det siste stedet Martine Vik Magnussen ble sett i live.

26.03.08 07:29

- Det koster en formue å få et bord på Maddox, så vanlige dødelige har ganske enkelt ikke råd. Du bør helst kjenne noen rike arabere, forteller en av de norske jentene som har vært blant klientellet på rikmannsklubben i Mayfair i London.

Maddox er et av Londons dyreste utesteder, og tiltrekker seg i hovedsak unge og nyrike. Et bord inkludert vertinne og champagne koster i overkant av 10.000 kroner på en fredagskveld.

Klubben har vært gjenstand for massiv omtale både i Norge og Storbritannia etter at Asker-jenta Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i en bygård i London etter en kveld på Maddox.

- Farouk var playboy
Det var på denne klubben hun sist ble sett i live. Hun var da sammen med milliardarvingen Farouk Abdulhak (21), som leier en luksusleilighet i bygården der Martine ble funnet drept.

Kort tid etter at den norske jenta forsvant, reiste Farouk til hjemlandet Jemen. Der lå han i skjul i en uke, før han tok kontakt med advokat.

Flere norske studenter som har frekventert Maddox, forteller til Nettavisen at Farouk var et velkjent «inventar» på klubben.

- Han oppførte seg som en playboy. Men det gjør jo alle guttene på Maddox - nettopp fordi de er playboyer og fordi de har råd til det, forteller en norsk studine i London.

Populært med nordiske jenter
Hun forteller at norske jenter er svært populære, særlig blant det mannlige, arabiske klientellet på klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: maddox.co.uk

- Gutta spanderer villig, de er veldig ivrige etter nordiske jenter, forteller en studine.

Klientellet er like eksklusivt som interiøret, som er designet av den franske genierklærte toppdesigneren Samy Chams. Store stjerner som Madonna, P. Diddy og Keira Knightley er blant utestedets faste gjester.

Her slipper de ikke inn hvem som helst, det har utelivskongen og Maddox-eieren Fred Moss sørget for. Dersom du ikke er rik nok, sexy nok, vakker nok eller trendy nok blir du avvist i døra med et bryskt: «Members only».

- Da lønner det seg å kjenne de rike araberne, sier en norsk studine.

- Champagnen flyter
Hun forteller at drikkevarene ikke bestilles i enkeltenheter på Maddox.

- Du bestiller ikke et glass champagne eller en gin-tonic. I stedet bestiller man flasker med champagne - og eksklusiv sprit, sier hun til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: maddox.co.uk

Mest går det i champagne, men også luksusvodkaen Gray Goose er populær. Da klubben åpnet for ett år siden, skrev eieren Fred Moss i en pressemelding at de ville «appellere til de som setter pris på de finere tingene i livet».

Ifølge engelsk presse er Maddox et populært sjekkested for rike gutter. Spaltisten og utelivsløven William Cash i avisa The Guardian skriver at jentene velger rikmannsklubbene fordi de føler seg trygge når de sjekker opp gutter. Og dersom de blir med noen hjem fra byen, er adressen som regel i eksklusive Chelsea eller Knightsbridge.

- Men disse klubbene har en mørkere side. Det viser drapet på Martine, skriver Cash i sin søndagsspalte.

Konkurrerer i pengebruk
En av de daglige lederne på Maddox forteller til spaltisten at klientellet ofte konkurrerer med nabobordet om å bruke mest penger på drinker. Og som oftest vinner de arabiske rikmannssønnene.

Nettavisen har gjentatte ganger vært i kontakt med klubbens ledelse, som ikke vil kommentere utestedets høye rikmannsprofil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.