RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bør ikke kreve Osman utlevert

Foto: Adresseavisen
Sist oppdatert:
Norske justispolitikere mener Norge ikke bør kreve Osman Omar Osman utlevert til Norge før ankesaken hans er ferdigbehandlet.

Osman Omar Osman ble av retten i Nord-Irak torsdag dømt til døden ved henging for drapet på sin kone Marita Strøm fra Namsos. Han anket dommen på stedet.

Verken Gunn Karin Gjul eller noen av de andre i justiskomiteen som NRK har snakket med vil kreve utlevering av Osman før denne anken er behandlet i irakisk høyesterett.

- Vi er prinsipielt imot dødsstraff, og må gi beskjed om at vi er imot, sier justiskomiteens Gunn Karin Gjul (Ap) til NRK.

- Man skal være forsiktig med å involvere seg i rettssaker i andre land. Derfor må vi avvente til en endelig dom foreligger, sier Høyres Linda Catrine Hofstad til NRK.

- Det er naturlig at diplomatiet allerede nå begynner å jobbe overfor irakiske myndigheter for å hindre at man benytter seg av dødsstraff, sier SVs Inge Ryan.

Også Utenriksdepartementet vil vente til det foreligger en rettskraftig dom før det blir aktuelt å få Osman utlevert til Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere