RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bør vurdere omvalg i Oslo

Sist oppdatert:
Nærmere 2000 Oslo-stemmer er erklært ugyldige, velgere påstår at de ikke har fått stemme og valgsedler er blitt lagt i urner uten stempel. Valgkaos herjer i hovedstaden.

Etter nærmest dødt løp mellom de røde og de blå partiene, stakk de blå av med seieren i hovedstaden. Men det har vært mye rot, og omstendighetene rundt valgprosedyrene er uklare. Ifølge valgforskere bør Oslo vurdere omvalg, skriver Aftenposten.

Blant annet viser det seg at åpningen av valglokalene kan ha blitt praktisert på ulike måter i de forskjellige bydelene. Ifølge velgere skal oppmøtte i bydelen Slemdal ikke fått muligheten til å stemme selv om de hadde møtt opp klokken 19.30. Årsaken skal ha vært at køene var for lange, skriver Aftenposten.

Posten glemte valgstemmer

1951 stemmer er blitt forkastet av valgstyret. 70 av dem fordi Posten ikke klarte å levere stemmene innen fristen mandag klokken 20. Videre har omtrent 346 Oslo-stemmer blitt erklært ugyldige på grunn av forhold som kan skyldes rot fra det offentlige. Blant annet ble noen valgsedler lagt i urner uten stempel.

- Ikke etter boka

Det endelige valgresultatet viser at de borgerlige partiene får 30 mandater i Oslo, mens de sosialistiske partiene får 29 mandater.

- Mye er ikke gått etter boken. Når det er så jevnt som det er, er det viktig å få frem om valgresultatet i teorien kunne blitt et annet, sier valgforsker Bernt Aardal, til Aftenposten.

Velgerne har sju dager på å levere inn en klage på gjennomføringen av valget i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere