RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

- Brannstiftere etterlot "visittkort"

Sist oppdatert:
Politiet mener alt tyder på at brannen i Gjerpen kirke i Skien torsdag er påsatt. Brannstifterne har etterlatt seg skrift på veggen inne i kirken.

- Vi kan konkludere med at det er begått innbrudd i kirken, og alt tyder på at brannen er påsatt, sier politiadvokat Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

- Ikke til å misforstå.

Ifølge Telemarksavisa (TA) peker det meste i retning av at satanister står bak kirkebrannen. Avisen skriver de er blitt fortalt at de som har tent på kirken har etterlatt seg «visittkort» for at det ikke skal være tvil om hvem som står bak brannen.

- Det er en beskjed som ikke er til å misforstå. Det er opplagt at det er gjort for å fortelle hvem som står bak brannen, sier kilden som har vært inne i kirken til TA.

Den eller de som brøt seg inn i kirken natt til torsdag har skrevet noe på veggen inne i den 850 år gamle kirken. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet opplyse noe om hva som er skrevet.

Brannen startet i nærheten av orgelet på galleriet i kirken.

Torsdag ble det foretatt tekniske undersøkelser og vitneavhør etter brannen. Blant annet ble det brukt spesialtrente hunder for å finne spor etter brennbare væsker. Hundesøket ga imidlertid ikke politiet noen mer å gå etter.

Kolloen sier til NTB at politiet så langt ikke har noen mistenkte. Politiet har heller ikke oversikt over om det er stjålet noe fra kirken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere