RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brenn flere kirker

Sist oppdatert:
«Gaahl» fra black metal-bandet Gorgoroth truer med flere kirkebranner. Lørdag kan han vinne Spellemann-pris.

(iBergen.no): Uttalelsene stammer fra filmen «Metal – a headbangers journey», som ble vist i NRK-programmet Lydverket onsdag kveld. Her sier sangeren at han støtter kirkebrenningene i Norge på 90-tallet. «Gaahl» mener også det burde vært mye mer kirkebrenning, og sier det vil bli det i framtiden.

Bandets frontfigur uttaler nå at dette er alvorlig ment, og at han ikke bare er ute etter å sjokkere.- Selvsagt er det alvorlig ment, sier han til Bergens Tidende.

Politiet lover at de vil undersøke saken nærmere. Gorgoroth-vokalisten har også tidligere vært i deres søkelys. For 2 år siden ble han dømt til 14 måneders fengsel for å ha mishandlet en mann og truet med å drikke blodet hans.

Biskop i Bjørvin, Ole D. Hagesæther, er av uttalelsene. Han viser til at kirkebranner er et alvorlig tema.- Det har vi jo erfaring for, sier han til avisen.

Hagesæther reagerer særlig på at det satanistiske bandet han er en del av har blitt nominert til Norges gjeveste musikkpris. Gorgoroth er nominert i kategorien metal. Biskopen undrer seg på om personene bak prisen kan se bort fra grunnleggende moralske krav når de avgjør nominasjoner og prisvinnere.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere