- Brøt reglene da 4-åring omkom

Foto: bjorliskisenter.no/

Politiet mener sjåføren av tråkkemaskinen som rygget over den fire år gamle jenta på Bjorli i påsken, brøt bestemmelsene i Vegtrafikkloven.

- Vi mener han har stilt for små krav til seg som fører av maskinen, sier politiadvokat Hans Petter Ommedal ved Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den fire år gamle jente omkom mens faren ble fraktet til sykehus etter ulykken i skibakken påskeaften.

- Skal ha hjelpemann ved rygging
Sentralt i politiets sak er Vegtrafikklovens bestemmelse om at sjåføren av en tråkkemaskin plikter å ha en hjelpemann til å dirigere kjøretøyet ved rygging, eller å stoppe selv for å sjekke at noen ikke er bak maskinen.

Ommedal opplyser til TV 2 Nettavisen at alt tyder på at sjåføren ikke hadde en hjelpemann til å hjelpe seg da tråkkemaskinen rygget i den fire år gamle jenta og hennes far på Bjorli i Gudbrandsdalen i Oppland.

- Vegtrafikklovens bestemmelse på dette punktet er det sentrale temaet i etterforskningen av saken. En sjåfør må forvisse seg om at det er en hjelpemann som dirigerer ved rygging eller selv kontrollere bak kjøretøyet for å se at ingen er der. Det ligger i sakens natur. I denne saken mener vi at sjåføren har stilt for små krav til seg selv som fører, sier Ommedal.

Mistenkt for uaktsom drap
Sjåføren av tråkkemaskinen er mistenkt for uaktsomt drap på den fire år gamle jenta, samt uaktsomt grovt/betydelig legemsbeskadigelse på jentas 41 år gamle far.

41-åringen ligger fremdeles på sykehus, men skal ifølge politiadvokaten ikke være livstruende skadet.

Ifølge Ommedal er ikke sjåføren siktet i saken.

- Sjåføren er mistenkt og vi håper å få unnagjort de videre avhør, samt tekniske undersøkelser i saken i løpet av april slik at vi da kan avslutte etterforskningen. Men de kan ta måneder før det kommer en siktelse og eventuelt forslag til tiltale i saken, sier politiadvokaten.

Årsaken er at politiet først om en stund vil vite skadeomfanget hos 41-åringen.

Foto: Oddbjørn Rundtom/Scanpix

Nekter straffskyld
Sjåføren av tråkkemaskinen nektet straffskyld da han i helgen var inne til avhør . Det er ikke tatt blodprøve av sjåføren da politiet ikke mente det var et nødvendig etterforskningsskritt.

Flere andre politidistrikt i landet vil bistå i etterforskningen av saken.

- Det gjelder vitner som var på stedet og som ikke ble avhørt før de dro hjem etter påskeferien, sier Ommedal til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag