RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brøt seg inn og voldtok kvinne – kvinnens mor var vitne

En 23 år gammel skiensmann er tiltalt for å ha voldtatt en 69 år gammel kvinne. Den 69 år gamle kvinnens 88 år gamle mor, som skal ha vært eneste øyenvitne til hendelsen, er nå død.

Rettssaken startet mandag i Nedre Telemark tingrett, hvor hele uka er satt av til saken. Den tiltalte 23 år gamle skiensmannen nekter straffskyld.

Aktor, konstituert statsadvokat Marit Formo, sa i sitt innledningsforedrag at hendelsen skjedde i Skien natt til 21. desember i fjor. Den 69 år gamle kvinnen bodde i nabohuset til sin 88 år gamle mor, som våknet av at det ringte på og at noen brøt seg inn, ved 04.50-tida den aktuelle natta.

- Hun våknet av at en person ringer på og bryter seg inn, sa Formo.

- Husker ikke noe

23-åringen er tiltalt for innbrudd, legemsfornærmelse mot den nå avdøde 88 år gamle kvinnen, legemsbeskadigelse og voldtekt mot den nå 69 år gamle kvinnen, samt trusler.

- Den tiltalte sier at han ikke husker noe, sa Formo.

Hun sa at det ble tatt blodprøve av 23-åringen, og at han hadde 2,1 i alkoholpromille.

- Men det var ingen spor etter narkotiske stoffer eller medikamenter, sa Formo.

Rettssaken følges av to psykiatrisk sakkyndige, som skal vurdere 23-åringens tilregnelighet. Den ustraffede 23-åringen var i fast jobb da hendelsen skjedde, og er fra tidligere ukjent for politiet. Han har sittet varetektsfengslet siden hendelsen.

- Kan ikke erkjenne skyld

Varden har tidligere omtalt at det kan være uenighet mellom partene om det skal tillates at et opptak av vitneavhør blir avspilt for retten. Vitneavhøret dette gjelder er av den 88 år gamle kvinnen som døde i vår. Hun var som nevnt det eneste vitnet til saken, og hennes vitneforklaring er sentral.

23-åringens forsvarer, Oscar Ihlebæk, påpekte at det i denne saken ikke holder å bevise at det er hans klient som har gjort det som står i tiltalen.

- Man må også bevise at han i dette øyeblikket handlet med nødvendig straffeforsett – at han forsto hva han gjorde. Han har ingen hukommelse overhodet om dette. Og man kan ikke erkjenne straffskyld for noe som han ikke husker, sa Ihlebæk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere