RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brøt seg inn og voldtok

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Den ukjente mannen skal ha overfalt kvinnen i hennes leilighet i Oslo.

(iOslo.no) - Kvinnen varslet politiet etter at en ukjent mann skal ha kommet inn i leiligheten og forgrepet seg på henne, sier vaktleder på kriminalvakta ved Oslo politidistrikt, Svein Grunnvåg, til iOslo.no.

Kvinnen, som er cirka 40 år gammel, har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre. Hun er sendt til voldtektsmottaket for videre undersøkelser. Politiet regner med å kunne avhøre henne i morgen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.45 mandag morgen. Voldtekten skal ha skjedd i kvinnens leilighet i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

- Gjerningsmannen er beskrevet som en forholdsvis høy mann med et nordeuropeisk utseende. Han har blå øyne, og var kledd i dongeribukse og boblejakke, sier Grunnvåg.

Voldtektsbølge etter nyttår
Så langt har det vært seks overfallsvoldtekter eller voldtektsforsøk siden nyttårshelgen. Denne helgen ble hele fire kvinner voldtatt eller forsøkt voldtatt.

Det første overfallet skjedde i Schweigaards gate på Grønland natt til søndag. Klokken 03.35 fikk politiet melding om at en kvinne i begynnelsen av tyveårene var blitt overfalt. Hun klarte å skremme vekk voldtektsmannen, og ble tatt hånd om av politiet.

Bare en time senere, klokken 04.45 slo det som sannsynligvis er den samme mannen, til igjen. Denne gangen klarte han å fullbyrde voldtekten. Offeret var en 22 år gammel kvinne som ble overfalt i et gårdsrom i Motzfeldts gate. Politiet betegner voldtekten som grov.

En irakisk statsborger er varetektsfengslet, siktet for denne voldtekten, og politiet etterforsker om han kan stå bak blant annet voldtekten i Scweigaards gate.

Voldtatt i oppgangen
Den tredje voldtekten samme helgen skjedde natt til første nyttårsdag. En 25 år gammel kvinne ble overfalt av en mann ved Rådhuset i Oslo. Også her er det snakk om et voldtektsforsøk, og ikke en fullbyrdet voldtekt.

Natt til tirsdag 2. januar ble en 34 år gammel kvinne angrepet i nærheten av utestedet Kaos på Grünerløkka. En mann forsøkte å voldta henne, og angrepet blir beskrevet som grovt.

Den 20. januar ble en kvinne voldtatt i sin egen oppgang på Majorstua. Tre menn skal ha overfalt henne idet hun låste seg inn i oppgangen og dratt henne ned i kjelleren. En fullførte voldtekten, mens de to andre holdt vakt. Politiet har så langt ikke pågrepet noen i saken.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere