RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bruk Hovedredningssentralen i kriser

Helsedirektør Lars E. Hanssen mener det er fornuftig å bruke Hovedredningssentralen (HRS) også ved katastrofer i utlandet. - De har faste rutiner, har en god organisasjon, godt kontaktnett og er profesjonelle, mener Hanssen.

Helsedirektøren holdt et foredrag under en konferanse om samfunnssikkerhet på Universitetet i Stavanger i går.

Hanssen har den siste uken tenkt at hovedredningssentralen kunne bidratt med sin kompetanse ved hjemsendelsen av nordmenn fra. Arbeidet med å få 3000 nordmenn hjem fra Asia lignet mye på en redningsaksjon, mener helsedirektøren.

- Evaluering
- Mottaket på Flesland visste ikke hvor mange som kom over fjellet fra Gardermoen, noe som er viktig å vite. Nå måtte de i stedet hele tiden være på tå hev. Sånne ting tenker jeg evalueringen bør se på, sa direktør Lars E. Hanssen i Statens helsetilsyn under konferansen.

Han viser til at redningssentralene har faste rutiner for hvordan de samarbeider med andre, de har en god organisasjon som har et godt kontaktnett og som er profesjonelle.

- Ikke kritikk
Ifølge Rogalands Avis understreker Hanssen at dette ikke er en kritikk mot det som er gjort. Tvert om så mener han flyplasskommunene nå hadde et apparat som fungerte.

– Jeg sier dette i respekt og beundring for det hovedredningssentralene gjør. Jeg er imponert over hva de får til for eksempel ved operasjoner de leder i Det indiske hav, sa helsedirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere