- Brukte jentene som sin eiendom

De østeuropeiske jentene ble ifølge tiltalen smuglet inn til Norge i 2001 og holdt fanget, voldtatt og tvangsprostituert. Blant de tiltalte er to brødre fra Georgia.

09.11.04 09:24

Åtte menn står tiltalt i det som er den første større saken om menneskehandel, såkalt trafficking, i Norge. På tiltalebenken i Oslo tingrett sitter blant andre to brødre fra Georgia på 30 og 31 år. Ifølge påtalemyndigheten skal de ha stått for brutale og gjentatte overgrep mot en litauisk og en russisk kvinne.

Den eldste av brødrene starter sin forklaring tirsdag. Han vil ifølge Dagbladet nekte alt og hevde at kvinnene prostituerte seg frivillig og at de to brødrene var deres kjærester.

Påtalemyndigheten mener jentene ble fraktet til Norge og Oslo utelukkende som en vare som kunne selges til norske horekunder, skriver Aftenposten.

Ifølge statsadvokat Hans Jørgen Bender «eide» hovedmannen disse jentene.

- Han brukte som som sin personlige eiendom, slik at han kunne dele dem ut og disponere dem slik han ønsket, sa Bender i sitt innledningsforedrag, ifølge Aftenposten.

Fire av de tiltalte er anklaget for gjentatte voldtekter av to av ofrene. Fire er tiltalt for å ha vært med på å organisere prostitusjonen.

Da rettssaken startet mandag nektet de alle straffeskyld etter tiltalten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag