*Nettavisen* Nyheter.

- Brukte kraft mot meg

Foto: (Scanpix)

- Det var så vondt. Det var så smertefullt. Han brukte hele kraften på meg, sa Jan Birger Medhaug eks-kjæreste, Ann-Karin Bleivik, i retten.

19.01.06 23:07

HAUGESUND/OSLO (TV 2 Nettavisen): Torsdag møtte Ann-Karin Bleivik og Jan Birger Medhaug hverandre i Karmøy tingrett.

I 2003 politianmeldte hun Medhaug for voldtekt, men saken mot han ble henlagt som intet straffbart forhold senere samme år.

Bleivik har derimot gått til sivil sak og krever oppreisning og erstatning fra Medhaug for det hun mener var et seksuelt overgrep mot henne i 1993.

I retten fortalte hun i detalj om det hun mener var et overgrep og problemene hun har slitt med i ettertid.

Hun forteller at hun etter hendelsen begynte i terapi. Først til en sjelesørger i 1994.

- Jeg gikk til henne for jeg var deprimert og ville ikke leve. Jeg så ikke da sammenheng mellom voldtekten og min depresjon, sa hun i retten.

Bleivik fortalte at hun først i under en hypnose i januar 2001 forsto sammenhengen.

- Plutselig fikk jeg flashback. Minnene kom tilbake. Jeg kunne ikke gjøre motstand. Jeg kunne ikke gjøre motstand. Jeg var fanget i et garn. Jeg fikk den følelsen jeg hadde fått hjemme hos Medhaug, sa hun i retten.

Det var midt under kommune- og fylkestingsvalgkampen i 2003 at det ble det kjent at hun hadde politianmeldt KrFs fylkesordførerkandidat, Medhaug, for voldtekt. Politiet henla saken som intet straffbart forhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

Bleivik har vært helt eller delvis sykemeldt i perioden fra 2001-2005.

- Hun har fått posttraumatisk stresslidelse, sier kvinnens advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Elden sier han vil ha rettens avgjørelse på om Medhaug lyver eller ikke.

- For første gang i denne saken skal en myndighet ta stilling til om Medhaug har begått overgrep mot Bleivik. Foreløpig har ingen vurdert bevisene i saken, bare lagt til grunn hennes forklaring som ikke å være en voldtekt etter loven fra 1993. I og med at Medhaug har bestridt overgrepet som hun beskriver, må retten denne gang ta stilling til om han snakker sant eller ikke, sier Elden.

Medhaugs advokat, Bjørn Vikse, hevdet i retten torsdag at saken var foreldet som erstatningssak, og mener således at kvinnen ikke har krav på noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag