RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bryr seg ikke om sigøyner-tvangsgifte

Sigøynerbarn tvangsgiftes med hverandre uten at norske myndigheter bryr seg i det hele tatt.

Advarselen kommer fra Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger. Hun sier at organisasjonen stadig får får flere henvendelser fra sigøynere som blant annet trenger hjelp mot tvangsekteskap. Totalt har nærmere 200 sigøynere henvendt seg til SEIF for hjelp det siste halve året.

Flere typer tvang
Sigøynerne praktiserer flere former for tvang når ungdommene skal giftes bort. I tillegg til tvangsekteskap mellom barn forekommer også bruderov.

- Den ikke så romantiske varianten er at en gutt har sett seg ut en jente som han bare skal ha,- må ha. Så kidnapper han og voldtar henne, og da må hun ringe hjem med beskjed om at hun ikke er jomfru lenger. Og som regel bøyer jenta av og blir sammen med ham, fordi hun vet at hennes verdi har sunket betraktelig, sier Fleischer til P4.

Lukker øynene
Regjeringens kamp mot tvangsekteskap er høyt profilert, men ifølge Fleischer er ikke sigøynerne nevnt i det hele tatt i regjeringens handlingsplan mot tvangsekteskap. Hun mener myndighetene helt overlater sigøynerne til seg selv.

Hun sier hun kjenner tilfeller der 14-åringer føder på sykehus uten at helsepersonell reagerer, og at personer som jobber i etater som tar imot sigøynere er invitert som æresgjester i barnebryllup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere