- Burde skjønt det kunne ende med drap

- Han burde skjønt at det kunne ende med drap. Det mener Gulating lagmannsrett, som har dømt en 34-åring til fire års fengsel for medvirkning til uaktsomt drap.

09.05.06 13:41

59 år gamle Mentz Dankert Løtvedt ble slått i hjel med en brekkstang i leiligheten sin 6. juni 2003. Han leide leiligheten av den nå 34 år gamle mannen som nå er dømt for medvirkning til drapet. Husvertens bror tilsto sommeren 2003 drapet, men døde selv kort tid etter.

Husverten ble i Bergen tingrett i fjor høst dømt til tre års fengsel. Men nå har altså Gulagting lagmannsrett skjerpet straffen til fire års fengsel, melder bt.no.

- Burde skjønt
Statsadvokaten mener husverten burde skjønt at det kunne ende med drap da han fikk sin bror til å ta en alvorsprat med Løtvedt. Husverten og Løtvedt hadde kranglet i lengre tid, og 34-åringen ville derfor presse sin leieboer til å flytte.

Den tidligere KrF-politikeren har hele tiden hevdet at han ikke skjønte hva som kom til å skje, og at det aldri var meningen at broren skulle drepe rullestolbrukeren Løtvedt.

Angitt av kona
Husverten tiet om sin befatning med saken, helt til kona hans fikk ham til å betro seg til henne. Deretter gikk hun til politiet og fortalte hva han hadde sagt.

34-åringen er også dømt til å betale en erstatning på til sammen 160.000 kroner til Løtvedts to barn.

Dommen på fire års fengsel gjelder også motarbeidelse av rettsvesenet, tvang og besittelse av barneporno, melder bt.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag