RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burkaforbud vil ikke hjelpe

Foto: STRINGER/FRANCE (REUTERS)
Lederen av Kvinnepanelet er mot et forbud mot burka, slik Ap-politiker Lise Christoffersen har foreslått.

– Et forbud mot burka vil ikke hjelpe. Det er andre tiltak som er viktigere, sier Loveleen Brenna til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Ap-politiker vil ha forbud mot burka i Norge

Brenna fremhever å jobbe mot diskriminering av kvinner i arbeidslivet, mot at kvinner ikke blir anerkjent hjemme eller ute i samfunnet, både i minoritetsmiljøer og generelt i samfunnet.

Vanskelig å forholde seg til
Dessuten kan et forbud mot bære burka ende opp med å bli et paradoks, mener Brenna.

– Kvinneundertrykking kan handle både om tvinge noen til å gå med burka, men det kan også handle om å forby noen å gå med bruka, påpeker Brenna.

Hun viser til at Likestillings- og diskrimineringsombudet etter å ha gått gjennom hijab-saken nettopp har uttalt at det er diskriminering å nekte noen å bære hijab til politiuniformen.

– På den ene siden har vi et lovverk som sier at man skal kunne bære dette plagget, på den annen side vil noen forby det. Det blir vanskelig å forholde seg til, sier Brenna, som er leder av likestillingsminister Audun Lysbakkens (SV) nye kvinnepanel. Panelet skal jobbe med likestillingssaker.

– Ikke legge oss flate
Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne Lise Christoffersen vil ha forbud mot burka på norsk jord. Hun mener burka er kvinneundertrykkende.

– Jeg kan ikke gå god for et system der man så til de grader legger opp til at en kvinne skal være en manns eiendom. Jeg synes ikke vi skal legge oss flate for påstandene om at dette er en verneverdig del av noen kultur, sier Christoffersen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere