RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bush må ta miljøansvar

Sist oppdatert:
SV-leder Kristin Halvorsen mener de siste ukenes orkanherjinger bør presse frem en mer miljøvennlig klimagasspolitikk i USA.

Først raste Katrina inn over New Orleans . Denne helgen er det orkanen Rita som skaper kaos i delstatene Texas og Louisiana i USA.

- USA og Bush ser nå hva slags herjinger menneskeskapte klimaendringer kan bety for dem selv. USA må ta større ansvar for verdens utslipp, og undertegne Kyoto-protokollen, sier Halvorsen lørdag.

Uttalelsen falt under SVs landsstyremøte. Partilederen lovet samtidig at en ny rødgrønn regjering vil gjøre Norge til en miljønasjon.

- Og vi skal bruke den stemmen vi har internasjonalt, til å sette tøffere mål i klimapolitikken. Den første utfordringen vil gå til USA og president Bush, sier Halvorsen ifølge NTB.

USA står til sammen for verdens største utslippsandel av karbondioksid og de fire andre gassene Kyoto-protokollen krever utslippsreduksjon av, men har ikke ratifisert miljøsamarbeidsavtalen.

Blant andre Tysklands miljøvernminister Jürgen Trittin er blant dem som har hevdet at USA delvis kan ha seg selv å takke for orkanen Katrinas voldsomme herjinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere