RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bussen bør koste en tier

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
- Bussen bør koste ti kroner, mener bergensordfører Herman Friele.

Helst vil han at bergenserne skal slippe å betale for bussen i det hele tatt. Men i første omgang vil han nå ha samferdselsminister Liv Signe Navarseter med på et spleiselag for å få prisen ned i ti kroner billetten.

- Det handler om livskvalitet. Om å gjøre byen vår attraktiv. Et kollektivsystem som fungerer, og som reduserer køene, kan bidra til nye arbeidsplasser, flere innbyggere og dermed økte inntekter som kan dekke det det koster å gjøre kollektivtilbudet bedre, sier Herman Friele til Bergens Tidende.

I dag ligger billettinntektene for Gaia Buss og HSD Buss på rundt 400 millioner kroner. Friele erkjenner at det høres ekstremt mye ut å erstatte disse inntektene med penger fra det offentlige, men mener en billettpris på 10 kroner er oppnåelig. Da er summen det offentlige må betale langt mindre, samtidig som de reisende slipper billig unna.

Friele sier til avisen at han nå vil skaffe seg en oversikt over hva dette vil koste, og deretter fotfølge samferdselsministeren for å få henne til å grave ned i oljereservene. Deretter må også bystyret i Bergen overbevises om å ta sin del av regningen.

- Arbeiderpartiet vil støtte Herman Frieles initiativ overfor Samferdselsdepartementet, sier Ruth Grung, Aps mulige ordførerkandidat i Bergen. Også Fremskrittspartiet er positive til planene om billigere buss, men tviler på om Bergen har råd til å ta noen stor ekstraregning for å få dette til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere