RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bygdefolk subsidierer mobilnettet

Foto: Kaspersen, Kristoffer Nyblin (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Telenorsjefen mener folk i distriktene må betale for bedre mobilnett i byene - og får et dårligere et selv.

Sjefen for Telenor Norge, Ragnar Kårhus, går tirsdag kraftig ut i Nationen og hevder at inntoget til Network Norway, og ikke minst rammebetingelsene utbyggeren av Norges 3. mobilnett får, vil føre til at distriktene vil få et dårligere mobiltilbud, samtidig som kundene der vil være med på å subsidiere bedre mobilnett i byene.

- Staten tillater at selskaper som tele2, Network Norway og Ventelo tar mye høyere termeringspriser enn selskapene som bygger ut og utvikler mobilnettet i distriktene. I praksis er dette en storstilt overføring av penger fra land til by, og det kommer ikke mobilkundene i distriktene til gode, fortelelr Kårhus.

Bakgrunnen for uttalelssene er at de nye, midre mobiloperatørene får lov til å ta betydelig høyere termeringspris enn enn Telenor og Netcom. Det betyr at Telenor må betale mye mer til Network Norway hvis en av deres kunder ringer til en Network Norway-kunde, enn motsatt.

- Intensjonen med reguleringen er å stimulere til bygging av et tredje mobilnett, men det blir ikke stilt krav til at dette nettet også skal byggest ut i distriktene. Det er de store byområdene som vil få nytte av utbygginga, mener han Kårhus.

Telenorsjefen mener derfor at resultatet blir at Telenor og Netcom må kjempe hardere om kundene i sentrale strøk, og at de dermed vil satse mindre på utbygging av mobilnettet i distriktene, som allerede er lite lønnsomme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere