RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Byggherre svindlet for 2 mill

Sist oppdatert:
- Folk må advares mot ham, sier politiet om mannen som skal ha lurt uttallige kunder i hele landet.

(iBergen.no) Fredag framstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for grovt bedrageri, skattesnyt og trusler.

Ni anmeldelser
Den 37-årige byggherren ble pågrepet hjemme hos seg selv torsdag, etter at politiet hadde mottatt til sammen ni anmeldelser mot ham fra frusterte kreditorer.

- Det er mange kunder rundt i landet som er blitt lurt av ham. De betaler på forskudd, men han utfører ikke arbeidet, sier politijurist Tore Johan Sørland til iBergen.no.

- To millioner
Blant kundene som skal ha blitt lurt er flere andre næringsdrivende. Men også skattemyndighetene har anmeldt ham etter manglende innsending av regnskap og skatt.

- Til sammen dreier det seg om to millioner kroner, sier Sørland.

Nekter alt
Etter pågripelsen har 37-åringen sittet i avhør, men tar avstand fra beskyldningene mot ham.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, Knut Ove Soltvedt til iBergen.no.

Mannen har siden 2000 eiet et enkeltmannsforetak innen bygg og rehabilitering. Han er også administerende direktør i en fruktgrossist i Oslo. I 2002 sto han oppført med en inntekt på 120.000 kroner og en skatt på 43.000 kroner.

Dømt bedrager
Også tidligere er han dømt for bedrageri og manglende innbetaling av skatt. Politiet krever ham fengslet i fire uker på bakgrunn av gjentagelsesfaren.

- Folk bør advares om denne mannen. Vi håper denne pågripelsen vil føre til flere anmeldelser fra folk som føler seg lurt, sier Sørland.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere