RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Byråkrater vil bli kvitt Norman

Professor i politikk, Frank Aarebrot, mener oppslagene om arbeids- og administrasjonsminister Victor Normans pengebruk kan være plantet av byråkrater som føler seg truet av statsråden.

- Det er påfallende hvor mange smågrisete avisoppslag og lekkasjer det har vært om Victor Norman i det siste, sier professor i politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot til NTB.

- Norman har med vedtaket om å flytte ut statlige tilsyn fra Oslo, utfordret mektige krefter, og det kan være fristende å tro at noen er på jakt etter ham og ønsker å bli kvitt ham. Det begynner å lukte kampanjejournalistikk av oppslagene om Norman. Som statsråd har han tråkket på mange såre tær. For akademikere i offentlig tjeneste i Oslo er Norman en farlig mann, og det åpner for lekkasjer til pressen om statsråden, sier han.

Aarebrot mener likevel det kan være riktig å skrive om arbeids- og administrasjonsminister Normans høye representasjonskostnader, samt piano og rådyrt stereoanlegg som han har fått til disposisjon i sin Oslo-leilighet, slik VG skriver. Han viser til sakene om statsråd Mona Sahlin i Sverige og Ritt Bjerregaard i Danmark der det var legitimt at pressen tok opp spørsmålet om personlig misbruk av offentlige penger.

Statsministerens kontor opplyser til nyhetsbyrået at man ikke vil gjøre noe aktivt for å innskjerpe kontrollen med statsrådenes representasjonskostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere