*Nettavisen* Nyheter.

- Campingvogner er brannbomber

brann campingvogn illustrasjon Foto: (SCANPIX)

Bruk av grill, propangass og elektriske artikler fører til at campingvogna er den reneste brannbomben. Les hvordan du øker brannsikkerheten på campingferien.

06.07.04 14:53

- Alle campingvogner og bobiler bør ha installert røykvarsler og brannslokkeapparat. For campingturister som sverger til telt, er reiserøykvarsler et fornuftig alternativ, sier fagsjef Trond Andersen i Norsk brannvernforening.

- Tenk sikkerhet
På sine egne nettsider oppfordrer foreningen alle campingturister til å tenke brannsikkerhet i sommer.

- Camping er svært populært blant folk som ferierer i Norge om sommeren, men ikke alle tenker over at denne ferieformen også kan medføre høy brannrisiko, sier Andersen.

Avstand mellom vognene
Han oppfordrer alle campingturister til å være kritiske ved valg av campingplass og stille krav til sikkerheten. Som gjest bør man gjøre seg kjent med campingplassens branninstruks, hvor det finnes telefon og brannslokkeapparater.

- Vær dessuten oppmerksom på kravet til plassering og avstand mellom campingenhetene. På grunn av fare for spredning ved brann skal det være minst tre meters avstand mellom campingvogner, telt eller lignende, opplyser fagsjefen.

Brannsikkerhetstips
Her er brannvernforeningens råd og tips for å øke brannsikkerheten på campingferien:

  • Ved bruk av propan er det viktig med jevnlig sjekk av propananleggets slanger, rør og koblinger for å unngå lekkasjer. Følg bruksanvisningens retningslinjer for montering, sikkerhetsavstander, bruk og vedlikehold nøye. Propanbeholderen skal alltid stå oppreist, og må aldri utsettes for unormal oppvarming eller sterk solvarme.
  • Sjekk at elektriske apparater og elektriske anlegg er i god stand. Pass særlig på at ledninger ikke er skadet. Er du i tvil, spør en autorisert elektriker.
  • Ved behov for oppvarming, bruk kun godkjente ovner spesielt beregnet for campingvogner, bobiler eller telt. Åpen flamme må kunne brukes ute i friluft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.