RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cathrine utrygg før drapet

Sist oppdatert:
Vitner har forklart til politiet at de ble kontaktet av Cathrine Halvorsen både mandag og tirsdag før hun ble drept fordi hun følte seg utrygg.

Et vitne har ifølge Dagbladet fortalt politiet at han fikk en tekstmelding fra Halvorsen sent tirsdag kveld i forrige uke, hvor hun ba ham komme hjem til seg fordi hun var utrygg.

Dette vitnet er identisk med personen som snakket sist med Halvorsen på telefon, klokken 22.30 tirsdag kveld - kort tid før Halvorsen ble drept.

Kameraten skal ha ankommet leiligheten i 23-tiden, men Halvorsen skal da ikke har svart på ringeklokka. Han skal så ha gått rundt boligblokka for å kikke inn vinduet, og ringte opp mobilen hennes. Gjennom vinduet skal han ha sett mobilen til avdøde lyse på bordet, men uten at anropet ble besvart. Halvorsens drapsmann kan på det tidspunktet ha oppholdt seg i leiligheten, skriver NTB.

Besøk
Et annet vitne skal ha forklart at han ble oppringt mandag kveld av Halvorsen fordi en mann av utenlandsk opprinnelse hadde kommet på besøk til kvinnen. TV 2 Nettavisen skrev tirsdag om mannen som skal ha kommet med seksuelle tilnærmelser overfor Halvorsen. Personen forsvant da vitnet kom på døra til Halvorsen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med faren til kvinnens ett år gamle datter. Det er ikke kjent hvem faren til jenta er. Politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt bekrefter overfor VG at de så snart som mulig vil DNA-teste datteren. Ifølge avisa vil barnets DNA-profil bli sammenlignet med DNA-prøvene til personer som allerede er i politiets søkelys.

DNA-tester alle vitner
Politiet sa til TV 2 Nettavisen onsdag at de nå tester alle vitner som har vært inne til avhør, og som har vært i leiligheten til Cathrine Halvorsen før hun ble drept. Teorien er at Halvorsens drapsmann finnes i hennes bekjentskapskrets. Biologisk materiale og andre spor funnet på åstedet vil bli sjekket opp mot vitnene. Håpet er at etterforskerne på denne måten kan knytte gjerningspersonen til drapshandlingen.

Tirsdag ble 20 nye vitner avhørt i drapssaken. Undersøkelsene på åstedet pågikk tirsdag, og vil fortsette onsdag, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere