RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Celinas diett er farlig

(Tor Richardsen/scanpix)
Sist oppdatert:
Ernæringsprofessor Hanne Frölich mener Atkins-dietten som Celina Midelfart nå lanserer i Norge, kan være direkte farlig.

Atkins-dietten er inndelt i flere faser, og i en av dem er det meningen at en bare skal spise fett og proteiner i 14 dager.

- Dette setter kroppen i ketose. Denne tilstanden kan være farlig for både lever og muskelfunksjon, sa ernæringsprofessor ved Høyskolen i Stavanger, Hanne Frölich da hun debatterte Atkins-dietten på TV 2s Tabloid tirsdag kveld.

- Jeg ser ingenting positivt med dietten. Den utsetter kroppen for store belastnnger, og selv ville jeg aldri gått på den, fortsatte hun.

Hjerte- og karsykdommer
Frölich pekte på at det økte inntaket av fett kan føre til økt fare for hjerte- og karsykdommer.

Lege og Atkins-tilhenger Roald Strand, var av en annen oppfatning:

- Ketose i 14 dager er ikke skadelig for friske mennesker. Det finnes 700 vitenskapelige dietter som underbygger fordelen med et lavkarbohydratkosthold. Bare på Atkins-dietten er det gjort 34 undersøkelser, og ifølge disse er dietten ufarlig, sa Strand.

Fedon Lindberg er i likhet med dr. Atkins en ivrig tilhenger av å redusere inntaket av raske karbohydrater:

- Et redusert inntak av karbohydrater kan hjelpe mange til lavere vekt og et bedre liv, mente han.

Agentur
Sylslanke Celina Midelfart har inngått avtale om distribuering av produkter tilknyttet Atkins-dietten i Norge, og lanserte tirsdag det nye tilbudet til slankende nordmenn.

- Det vi ser er at dette er et segment i sterk vekst, og vi søker således å tilby markedsledende produkter som imøtekommer den økte etterspørselen, skriver Celina Midelfart i en e-post til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere