*Nettavisen* Nyheter.

- Color Line bryter konkurranseloven

Konkurransetilsynet vil vurdere om Color Line driver ulovlig konkurranse.

02.07.05 12:23

Fjord Line hevder at Color Line bryter konkurranseloven på ruten Bergen/Stavanger-Hirtshals.

Styret i Fjord Line viser til at Konkurransetilsynet satte foten ned da Color Line i 2002 forsøkte å kjøpe Fjord Line. Tilsynet tillot ikke Color Line å få kontroll med Fjord Line, og Color Line valgte da å selge sine aksjer i det bergenske fergerederiet.

Color Line stilte seg negativ til kjøpet av MS «Fjord Norway» med begrunnelsen at skipet angivelig hadde for stor kapasitet i forhold til behovet i markedet. Senere satte Color Line inn et større skip mellom Bergen/Stavanger og Hirtshals.

Fjord Line mener å kunne dokumentere at Color Line årlig vil tape 80 millioner kroner på den nye Danmark-Vest-Norge linjen og at rederiets andre virksomheter subsidierer den nye MS «Prinsesse Ragnhild»-linjen, melder Bergens Tidende. Konkurransetilsynet har innledet undersøkelser i saken. Tilsynet vil først vurdere om markedet fra Sørlandet og Bergens-markedet må ses på som et marked i konkurransemessig henseende, dernest vil det bli vurdert hvorvidt Color Line som den største aktøren i markedet subsidierer den nye linjen for å ødelegge for Fjord Line, i strid med loven om konkurranse mellom foretak og kontroll med foretakssammenslutninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.