RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cubanere uønsket på Fidell bar

Sist oppdatert:
Cuba-krisen har nådd nye høyder hos hotellkjeden Scandic i Bergen.

(iBergen.no) Fagforbundet boikottet i forrige uke Scandic hotell i Håkonsgaten etter at det ble kjent at en kubansk delegasjon ble nektet å bo på et Scandic hotell i Oslo. Bakgrunnen er at hotellkjeden Hilton, som kjøpte Scandic-kjeden i fjor, opprettholder handelsboikotten av Cuba. Dermed tok de også for gitt at hotellet i Bergen hadde de samme retningslinjene som de andre hotellene i kjeden.

Cuba-bar
Ironisk nok så viser det seg at hotellet i Håkonsgaten til alt overmål har en hotellbar med det klingende navnet Fidell - tydelig inspirert av Fidel Castro. Dette vet nok ikke hotellkjeden Hilton om.

- Denne baren har vi hatt i en årrekke og jeg har vel ikke tenkt så mye på det før nå. Baren ble innført da det var populært med sigarbarer og selvsagt før røykeloven ble innført, sier hotelldirektør Asle Prestegård til iBergen.no.

- Her får alle komme
Hotellet i Håkonsgaten er imidlertid et franchise-hotell og kan styre litt selv hva de ønsker å følge av Scandic-kjenden sine retningslinjer. Dermed har ikke Fagforbundet noen grunn til å boikotte hotellet.

- Vi er ikke amerikanskeid, så vi har vel aldri hatt den diskusjonen som nå går i Oslo. Her hos oss er alle velkommen.

- Men dere er likevel boikottet av Fagforbundet?
- Vi er opptatt av å drive hotell, så får andre ta seg av politikken. Men jeg skal ha en prat med fagforbundet i dag og håper situasjonen løser seg, sier Prestegård.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere