- Dagsland for homovennlig

Sigvart Dagsland - Mine damer og herrer

Sigvart Dagsland - Mine damer og herrer

Indremisjonen i Rogaland liker ikke at den kristne artisten Sigvart Dagsland skal opptre under åpningen av et bedehus i Sandnes.

28.01.05 12:53

Årsaken er at Dagsland er for positiv til homofile, melder Rogalands Avis. Dagsland skal etter planen opptre under åpningen av det nye bygget til Fredheim bedehus, Fredheim Arena, i april.

Kretssekretær Terje Slettebø i Rogaland Indremisjon reagerer ifølge avisen sterkt på at Dagsland er positiv til homofilt samliv og at han mener at flere religioner enn kristendommen kan føre til frelse.

- Går i motsatt retning
- De tingene han har markert seg på i det siste, går i motsatt retning av det vi står for i Indremisjonen. Gjennom media har han sagt at han er åpen for at det er flere veier til Gud, mens vi holder oss til Bibelens budskap om at det er én vei, og at den går gjennom Jesus Kristus, sier Slettebø til TV2 Nettavisen.

Bakgrunnen er blant annet uttalelser Dagsland kom med til VG i desember 2003. Der kritiserer den personlig kristne artisten kristendommens ledere for å fremelske en overlegenhetstanke og motarbeide personlig refleksjon omkring kristendommens budskap. Han sier også at det er flere religioner som fører til Gud, og ikke bare kristendommen.

Ønsker ikke debatt
Daglig leder ved Fredheim Arena, Edmund Rossland, sier til TV2 Nettavisen at han ikke er interessert i å gå inn i en debatt omkring Dagslands deltakelse under åpningen av bygget.

Han påpeker at de ikke ser noen problemer med å invitere artisten.

Det har ikke lyktes TV2 Nettavisen å få en kommentar fra Dagsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.