*Nettavisen* Nyheter.

- Dalai Lama lyver

DEMONSTRANTER: Shugden-demonstranter hilser Dalai Lama med slagord i Oslo 7. mai 2014. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

- Folk ville ikke hilst Dalai Lama velkommen om de forsto hans natur, hevder demonstranter.

07.05.14 13:48

OSLO (Nettavisen og NTB): Ikke alle var ute etter å hylle Dalai Lama da han ankom Oslo onsdag. Tibets åndelige leder i eksil, som for 25 år siden fikk Nobels fredspris, ble også møtt av et titall demonstranter som mener han bryter menneskerettigheter og driver religiøs diskriminering av eksiltibetanere som ber til guddommen Dorje Shugden.

LIVESTUDIO: Følg Dalai Lama-besøket her.

- Slutt å lyve, falske Dalai Lama, sang demonstrantene.

- Folk i Norge ville ikke hilst Dalai Lama velkommen om de forsto hans natur og handlinger, mener Rachael Jeffrey fra Shugden-samfunnet.

Ventet utenfor Grand

Tilhengerne av den budhistiske trosretningen sto på Karl Johans gate da Dalai Lama ankom Grand Hotel onsdag formiddag. Politiet hadde gitt dem en egen plass på andre siden av gata for velkomstdemonstrasjonen utenfor Stortinget.

Klikk på bildet for å forstørre.

I NORGE: Dalai Lama ankommer Grand Hotel. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

- Har nektet oss dialog i 18 år

- Selv om han snakker om medlidenhet og dialog og menneskerettigheter, praktiserer han det ikke. Han har nektet å ha dialog med oss i 18 år, sier Jeffrey, pressekontakt for The International Shugden Community, til NTB.

En av eksiltibetanerne som hadde kommet for å ønske Dalai Lama velkommen, oppfordret pressen til å granske Shugden-demonstrantene og hvordan de finansieres.

Antyder at Kina står bak

- De reiser rundt i hele verden og demonstrerer. Hvem betaler for billettene? Jeg er en vanlig mann, jeg har ikke råd til å reise rundt på den måten, sier sier Sonan Topgyal til NTB.

Han tar kontakt med NTB like utenfor inngangen til Grand Hotel bare for å stille spørsmålet. Han antyder at Kina kan stå bak, at hensikten er å splitte tibetanerne, og får støtte av flere andre velkomstdemonstranter.

Rachael Jeffrey avfeier antydningen.

- Jeg er et vanlig menneske, jeg betalte billetten av min egen lommebok. Ingen av oss er sponset av kineserne, det er en latterlig påstand , sier hun.

Ber til guddommen Dorje Shugden

I et presseskriv som ble delt ut i Oslo onsdag skriver Shugden-samfunnet at de ønsker oppmerksomhet rundt det de kaller en skjult, intensiv forfølgelse av mange tusen tibetanske borgere i eksil. Dette er eksil-tibetanere som ber til den buddhistiske guddommen Dorje Shugden, en 400 år gammel tradisjon.

- Lidelsen forårsaket av Dalai Lama sin religiøse distriminering og overgrep mot grunnleggende menneskerettigheter har pågått i mange år og vil fortsette hvis vi ikke gjør noe. Dette problemet berører millioner av Shugden-utøvere over hele verden. I nesten tjue år har han nektet alle anmodninger om dialog eller å gjøre noe for å stoppe denne forfølgelsen, uttaler Len Foley, talsperson for det internasjonale Shugden-samfunnet (ISC), ifølge skrivet.

Les også:

128 personer har brent i hjel for Dalai Lama

Norsk buddhist: - Veldig inspirerende

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.