*Nettavisen* Nyheter.

- David Weiss finnes ikke

Forsvaret slår fast at etterretningsoffiseren som hevder Norge er jødefiendtlig ikke eksisterer.

En angivelig offiser i Forsvaret hevder han fikk tilsnakk fra overordnede etter et intervju med den israelske avisen Jerusalem Post. Men Forsvarsdepartementet mener Weiss ikke eksisterer.

David Weiss hevder han er kaptein i Forsvaret, har dobbelt statsborgerskap og arbeider ifølge seg selv i den lukkede delen av Forsvaret, der blant annet Etterretningstjenesten inngår.

Han er derfor ikke å finne i skattelistene eller telefonkatalogen i Norge, og har aldri tidligere stått fram i norske medier. Weiss hevder å ha vært ansatt i Forsvaret siden 1988, men Forsvarsdepartementet avviser kategorisk påstandene.

- Han finnes ikke, sier Bent-Ivan Myhre, pressetalsmann i kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet til Nettavisen.

- Vi har lett i alle våre personalregisteret. Vi finner ingen med dette navnet eller graden han påberoper seg, generelt i hele Forsvaret. Vi har også hatt samtale med etterretningstjenesten, siden han påberoper seg å jobbe for dem. Men vi har også fått bekreftelse på at han ikke jobber der, legger Myhre til.

Hemmelig arbeid
Normalt sett går ikke Forsvaret ut og bekrefter eller avkrefter om navngitte personer jobber i norsk etterretningstjeneste.

- Men i dette tilfellet er det han selv som påberoper seg å jobbe der, og han blåser dermed identiteten sin selv dersom det var riktig. Uansett ytring faller det på sin urimelighet at han går ut på den måte dersom han jobber i etterretningstjenesten, sier Myhre.

David Weiss hevder overfor Aftenposten at han ikke kan opplyse hva han jobber med av sikkerhetsmessige grunner.
- Av samme årsak har jeg skjult telefonnummer og skjult adresse, sier Weiss til Aftenposten.no.

Forsvarsdepartementet vil ikke ha noen formening om hvilke motiver som ligger bak utspillet og den angivelig falske identiteten.

Weiss hevder det var ham selv som tok kontakt med Jerusalem Post, for å motsi ledende norske jøder som avviser at det er utbredt antisemittisme i Norge.

- Om man bærer davidsstjerne, slik jeg gjør, risikerer man å bli spyttet på, angrepet eller få skjellsord etter deg, sier han i intervjuet.

Rottweiler
Weiss forteller videre hvordan muslimer ropte skjellsord da han tilfeldigvis luftet hunden nær den israelske ambassaden under demonstrasjonene i forbindelse med Israels krigføring mot Gazastripen i januar.

- Men de angrep ikke for jeg kan ta vare på meg selv og hunden min er en 42 kilo tung rottweiler, forteller han til Jerusalem Post.

Uttalelsene gikk ikke upåaktet hen hos Weiss’ overordnede i Forsvaret, og onsdag vanket det tilsnakk, forteller han til Aftenposten.no.

- Men det dreier seg ikke om noen alvorlig reprimande, sier han.

Overvåker
Kapteinen forteller videre at han jevnlig fôrer den pro-israelske lobbyen i USA med informasjon om norske medier og politikere.

- Jeg samler klipp fra norske medier, noterer utspill fra partier som Ap og SV, oversetter materialet og sender det til en kontakt i AIPAC, sier han.

American Israel Public Affairs Committee regnes som USAs mektigste og mest innflytelsesrike lobbyorganisasjon.

Weiss forteller videre at Forsvaret aldri har reagert negativt på det sterke Israel-engasjementet hans.

- Nei, her er det folk med mange ulike ståsteder og oppfatninger, og jeg har ikke fått negative reaksjoner, forteller han til Aftenposten.no.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.