RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De fattige er taperne

Sist oppdatert:
Opposisjonspartiene mener de fattigste er årets tapere i statsbudsjettet.

- De som virkelig er fattige, de som ikke har jobb som et alternativ, de har ingen verdens ting å se frem til, sier Siv Jensen (Frp) til TV 2 Nyhetene.

Ingen økning i sosialhjelp
Hele 336 millioner er satt av til kampen mot fattigdom, men det meste av dette går stort sett til arbeidsmarkedstiltak, og vil få lite å si for folk på trygd. Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sier det ikke ligger an til økning i sosialhjelpsatsene i denne omgang.

- Vi har en svær innsats når det gjelder å få folk som er utenfor arbeidsmarkedet i jobb. Det ligger ikke noe pålegg til kommunen om å øke sosialhjelpsatsene ytterligere denne gang, sier hun.

192703

-Kjempegod økonomi
Norge har rekordhøye inntekter, allikevel får ikke de fattigste noe løft.

- Vi har kjempegod økonomi. De klarer ikke prioritere det viktigste. Klarer ikke skattelette til de med lavest inntekt. Det syns jeg de burde gjort, sier Erna Solberg (H).

Minsteytelse
Det som ikke har mulighet til å jobbe vil ikke se noe særlig til de 336 millionene.

- Det kommer til å være folk som oppfatter at de er fattige ved utgangen neste år. Vi har en stor jobb å gjøre når det gjelder systemet for sosialhjelp, og jeg er glad for at Bjarne Håkon Hanssen har sagt at det skal vi jobbe videre med og se om vi også skal ha en minsteytelse når det gjelder sosialhjelp, sier Halvorsen.

I regjeringens forslag til skatte- og avgiftsopplegg for statsbudsjettet 2008 kommer det frem at de med høye inntekter og formue får økt skatt, mens de fleste grupper får uendret eller lavere skatt.

- Gjør ikke nok
Halvorsen innrømmer at regjeringen ikke gjør nok for de fattigste, men sier hun er fornøyd med at regjeringen endrer formuesskatten.

- Dette kommer til å komme vanlige folk tilgode, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere