- De hadde nettopp vært hos oss

Foto: Gjersøe, Peder (SCANPIX)

Personene om bord i helikopteret hadde vært i et kundemøte i Stokke.

27.01.10 21:19

Passasjerene om bord i de to helikoptrene hadde vært i Stokke hvor de deltok i et møte på Brunstad Conference Center, melder tb.no.

- I dag har vi hatt et kundemøte med en kunde som har kommet hit i helikopter fra Oslo. Etter kundemøtet, så har de returnert tilbake til Oslo, hvor ett av to helikopter tragisk forulykket i Horten, sier salgs- og markedssjefen ved Brunstad Conference Center i Stokke, Ole Georg Nilsen til Nettavisen.

- Utover det, når det gjelder hvem, hva, hvor og hvordan, så kan jeg ikke kommentere saken. Saken er ennå uavklart og politiet sitter på opplysninger, sier en tydelig preget Nilsen.

- Fra vårt ståsted er dette en fryktelig hendelse, legger han til.

Frykter de er omkommet
Ved 14.30-tiden onsdag ettermiddag styrtet det ene helikopteret i havnebassenget i Horten. Så langt har redningsmannskaper verken funnet helikoptervraket eller de fire som var om bord. Men søket fortsetter med uforminsket kraft utover kvelden.

- Vi har fire dykkerteam som er ute. Det er vanskelige dykkeforhold på grunn av lysforhold og strømforhold, sier politistasjonssjef Bent Bjune i Horten til Nettavisen.

Les: Fant vraket på ti meters dyp
Les: Helikopter styrtet i isen

Politiet vil ennå ikke gå ut med alder eller kjønn på personene som er involvert i ulykken.

Men alt tyder på at de ikke blir funnet i live.

- Det er åpenbart at vi frykter de har omkommet, men det er fortsatt en redningsaksjon, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Torje Arneson, til Nettavisen ved 17.30-tiden.

NRK-kjendis satt i helikopteret bak
NRK-kjendisen Trond Myhre, som er mest kjent for rollen som huspianist i programmet «Du skal høre mye», satt i helikopteret som ikke havarerte, melder NRK.

Myhre var sammen med fire andre i evenfirmaet «Trond & Trond» på vei tilbake til Oslo da ulykken inntraff. Nå er tre av hans kolleger savnet etter helikopterstyrten.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Skjedde veldig fort
Ifølge vitner var det to helikoptre som fløy i formasjon rett før ulykken inntraff. Begge er av typen Robinson R-44 Astro. Det er ennå uklart hva som forårsaket ulykken. Helikopteret tilhørte det private selskapet Midtnorsk Helikopterservice.

- Det vi vet er at to helikoptre med tre passasjerer i det ene, og to passasjerer i det andre, var på vei fra Melsomvik i et ordinært kommersielt taxioppdrag. Når de kommer utenfor Horten, ser den ene piloten at det andre helikopteret spinner i luften og treffer vannet, sier pressetalsmann John-Erik Sogn i Midtnorske Helikopterservice til Nettavisen.

- Jeg ser fra min elektroniske logg at de falt fra full marsjfart til nesten null på under ett minutt. Det tyder på at det har skjedd veldig fort, sier Sogn.

Full marsjfart utgjør 175 kilometer i timen, noe som da utelukker dårlige flygeforhold i området.

- Det i seg selv taler for at det tyder på at værforholdene ikke har vært en medvirkende faktor. Så langt så fremstår det som helt uforståelig, sier han.

Sendte ut nødmelding
De to pilotene skal ikke ha hatt kontakt med hverandre i øyeblikket før ulykken inntraff.

- Akkurat i det området er det et frekvensskifte fra Rygge til Torp. Det ene helikopteret hadde skiftet frekvens, mens det andre ikke hadde gjort det. Derimot hadde den ene piloten hatt kontakt med Rygge, forteller Sogn.

Men det er ennå uklart hva slags nødmelding som ble sendt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag