*Nettavisen* Nyheter.

- De lesset sekker med penger

Foto: (TV 2)

Øyenvitne Gunner Svendsen så ranerne lesse ut sekker, trolig fulle av penger, under det brutale ranet i Stavanger der en politimann ble drept.

05.04.04 12:28

- Jeg så dem kjøre noen biler inntil bygningen. Der lesser de inn noen sekker, som sikkert var penger, og så stikker de av gårde, forteller Svendsen til TV 2.

Trodde det var øvelse
Han var på jobb like i nærheten da dramatikken utspant seg ved 8-tiden mandag morgen.

- Jeg sto her inne og jobbet, og da så jeg en i full antiterroruniform. Han sto bare her med AG3’en sin, og det skjedde ingenting. Men plutselig begynte de å skyte, sier Svendsen.

- Vi trodde jo bare det var en øvelse, helt til vi så kulene som ramlet på bakken. Det var helt uvirkelig, akkurat som på film, sier Svendsen.

Kjørte etter dem
Drosjesjåfør Magne Skjelveland oppdaget ranerne i flukten.

- Jeg sto i Bekkefarte og ventet på tur. Vi hadde hørt at politiet var på jakt etter en sølvgrå Saab. Plutselig dukket den opp fra en undergang nede i Bekkefaret. En kollega prøver da å ringe til politiet, forteller Skjelveland til TV 2.

Han ser at fluktbilen gir full gass, og bestemmer seg for å kjøre etter.

- Jeg var fast bestemt på at jeg skulle stoppe ham. Men han kjørte gjennom en undergang på en sykkel- og gangsti, så det var umulig å fortsette. Vi fikk da melding om at politiet hadde sagt at vi måtte holde oss langt unna, fordi de var alvorlig bevæpnet, sier Skjelveland.

Politimann ble drept
På en pressekonferanse klokken 11.30 opplyste politiet at en politimann ble drept under ranet.

Her kan du se hele pressekonferansen med bilder åstedet på web-tv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.