*Nettavisen* Nyheter.

- De som dreper barn, er barnemordere

TALTE: LO-leder Gerd Kristiansen taler under onsdagens markering i Oslo mot Israelas brudd på folkerettten i Gaza. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

LO-leder Gerd Kristiansen med knallhard kritikk mot Israels militæraksjon på Gazastripen.

23.07.14 21:02

OSLO (NTB-Markus Weisser): Anslagsvis 2.250 mennesker hadde møtt fram til Gaza-demonstrasjonen i Oslo. Ved den israelske ambassaden var det appeller, men det hele har skjedd uten sammenstøt.

Markeringen startet foran Stortinget, der blant andre LO-leder Gerd Kristiansen rettet knallhard kritikk mot Israels militæraksjon på Gazastripen.

- Unger mister livet. Unger som hadde hele livet foran seg, er blitt ofre for en meningsløs og hensynsløs politikk. De som dreper barn, er ikke soldater. De som dreper barn, er barnemordere, sa Kristiansen onsdag ettermiddag da hun talte til folkemengden utenfor Stortinget.

Til ambassaden

Etter appellene ved Stortinget beveget demonstrantene seg, tett fulgt av politi, mot den israelske ambassaden i Parkveien. «Boikott Israel, fri Palestina» og «Israel, terrorist», ble ropt høyt og taktfast mens palestinske flagg vaiet over folkemengden.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEMONSTRERTE: Anslagsvis 2.250 mennesker hadde møtt fram til Gaza-demonstrasjonen i Oslo Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


I Parkveien ble demonstrantene stoppet av politiets sperringer, og en ny runde med appeller begynte. Også sidegater var sperret, og bak sperringene sto politiets biler tett.

- Vi er alltid forberedt på at det kan bli uroligheter ved demonstrasjoner som dette, og politiet har derfor tatt forholdsregler. Men vi håper dette går greit, og vi har er godt samarbeid med arrangørene, sier innsatsleder Thor Langli fra Oslo politidistrikt.

Krever stans

Det er Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina som har tatt initiativ til markeringen. Organisasjonene krever at Israel stopper angrepene på Gazastripen. Antall drepte palestinere i enklaven var onsdag ettermiddag 678, ifølge palestinske helsemyndigheter.

- Ifølge folkeretten har enhver rett til å forsvare seg. Denne retten baserer seg på proporsjonalitet. Det er ikke tilfelle i denne konflikten. Det er brudd på folkeretten, sa Kristiansen.


Palestinske flagg

Over folkemengden vaiet palestinske flagg og plakater med krav om at Israel opphever blokaden av Gazastripen.

«Boikott Israel, fri Palestina», ropte folkemengden taktfast.

- Vi er her i dag for å vise medfølelse og solidaritet med Gaza, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

Siden Israel innledet militæraksjonen 8. juli, er 29 israelske soldater drept, ifølge israelsk militære. I tillegg er to sivile israelere og en utenlandsk arbeider drept i rakettangrep fra Gazastripen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.