RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De var ikke tilfeldige ofre

Sist oppdatert:
Politiet mener det var en forhistorie mellom gjerningspersoner og ofre. Fem personer er siktet i saken.

Politiet tror ikke den unge svenske kvinnen som ble drept i Oslo natt til tirsdag var et tilfeldig offer. Fire unge menn er siktet for drapet.

Tirsdag kveld ble dessuten en 18 år gammel norsk kvinne pågrepet og siktet for å medvirke til flukt eller å holde noen skjult i forbindelse med en straffbar handling.

– Vi mener det er en forhistorie til drapet. Det er viktig for oss å si at vi tror ikke dette er en tilfeldig leilighet eller tilfeldige ofre. Mer enn det kan vi ikke si nå, sier Grete Lien Metlid, som er fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Den svenske kvinnen ble funnet død i Fredensborgveien i Oslo i halv to-tiden natt til tirsdag. Utenfor leilighetsbygningen fant politiet også en hardt skadd svensk mann.

Tilstanden er fortsatt svært alvorlig for mannen.

– Tilstanden hans er nå stabil, men alvorlig. Vi er på sykehuset, og håper at vi kan få snakket litt med han i løpet av kvelden, fortalte Metlid tirsdag ettermiddag.

Fem pågrepet
Fem personer er pågrepet i saken. Fire av dem siktet for drap eller medvirkning til drap.

Natt til tirsdag ble en 25 år gammel nordmann og en 26 år gammel svenske pågrepet ikke langt fra åstedet. Nordmannen er tidligere kjent av politiet for mindre forhold. Ytterligere to unge menn ble pågrepet i Oslo tirsdag ettermiddag.

Stikkskader
De to ofrene hadde omfattende stikkskader. Den døde kvinnen er ikke formelt identifisert, men politiet mener det dreier seg om en ung svensk kvinne.

– Vi rykket i utgangspunktet ut til et varsel fra naboer om bråk klokken 1.20 i natt, og vi har flere observasjoner fra folk i området. Denne informasjonen har vi gått gjennom i dag for å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Det er gjort beslag og funn på stedet, og vi fortsetter nå etterforskningen utover kvelden, sier Metlid.

Politiet sier det er for tidlig å si hva som var motivet for drapet, og får hjelp fra svensk politi med å varsle ofrenes pårørende og for å danne seg et bilde av hva som var foranledningen til drapet.

Torsdag 2. mai vil politiet ta stilling til om de vil fengsle de fem som er siktet i saken.

De utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken, og oppfordrer folk som har informasjon om saken eller var i Fredensborg-området i natt om å ta kontakt med politiet.

Kvinnen var redd
Eier av leiligheten hvor drapet skjedde, Dag Håland, er også styreleder i sameiet Fredensborgveien 14. Dagen før drapet hadde han utvekslet epost med kvinnen som ble drept. Hun skrev hun var urolig for å bo i bygården.

– Det hadde bakgrunn i et truende innbruddsforsøk i slutten av forrige uke, forteller Håland til VG.

– Hun virket som en alminnelig, vennlig, hyggelig, ung svensk jente, sier han.

Metlid vil ikke si om det har sammenheng mellom drapet og innbruddsforsøket.

– Det er fortsatt så mye som er uklart at jeg vil ikke si mer enn at det er en forhistorie her. Det er også for tidlig å si noe om hva som er kommet fram i avhør, og om de siktede erkjenner straffskyld, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere